Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Acun Ilıcalı kimdir ?

Türk sunucu, yapımcı ve girişimci Acun Ilıcalı... Acun Ilıcalı kimdir? İşte Acun Ilıcalı'nın biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-21 20:30:49

Acun Ilıcalı kimdir ?

Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969'da Edirne'de dünyaya geldi. Tam adı Ali Acun Ilıcalı'dır. Babası Ergün müteahhitlik işiyle uğraşıyordu. Annesi İlknur ise kooperatifler il müdürüydü. Ilıcalı, ilk ve orta öğrenimini Edirne İstiklal İlkokulu'nda tamamladı. Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eğitim gördü. İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı, fakat okulu bitiremedi. Sonrasında Bodrum'a giderken geçirdiği bir trafik kazası sonucu annesini ve babasını kaybetti. Bu dönemde büyük bir travma yaşadı. 1994 senesinde Bağdat Caddesi'nde ağır bir motosiklet kazası geçirdi. Kazada sol kolu kırılan Ilıcalı, arkasında oturan arkadaşını da kaybetti. Ailesinden kalan mirası da iki sene içerisinde tüketti. Daha sonra Bağdat caddesine bir kot dükkanı açmıştır. Ancak kısa bir sürede zarar ederek batmıştır.

Acun Ilıcalı, Esat adında bir arkadaşıyla birlikte hava alanınına giderken Show Tv binasını görmüştür. Burada çocukluk arkadaşı olan Göktuğ Sevinçli'nin çalıştığını öğrenince televizyona gelerek İlker Yasin'i ziyaret etmiştir. Sonrasında aldığı teklif üzerine spor muhabiri olarak işe başlamıştır. Bu dönemde Fenerbahçe taraftarı olmasına rağmen Beşiktaş muhabirliği yapmak zorunda kalmıştır. 2002 senesinde "Acun Firarda" isimli gezi-eğlence içerikli televizyon programını sunmaya başlamıştır. 2004'de "Acun Medya" adlı şirketi kurmuştur. Sonrasında Fear Factor, Var mısın Yok musun, Survivor Türkiye, Söyle Söyleyebilirsen, Yok Böyle Dans ve O Ses Türkiye gibi programların sunuculuğunu üstlenmiştir.

Acun Ilıcalı, 2013 senesinde Show Tv'den ayrılarak Star TV'ye geçmiştir. Bu dönemde Sekiz.com ve acunn.com isimli internet sitelerini kurmuştur. Bunun yanında Shop90 adlı televizyon kanalına %40 oranla ortak olmuştur. Sonrasında Doğuş Yayın Grubu ortaklığında "Tv8" kanalını (%70 sahibi) satın almıştır. 2014 senesinde Star TV'den ayrılmıştır.

Yayın hayatını Tv8'de sürdüren Ilıcalı, Ninja Warrior Türkiye, Para Bende, Hülya Avşar Show, Arda'nın Mutfağı, Aileler Yarışıyor, Ver Fırına, Kel Alaka, Akademi, Ütopya, Rising Star Türkiye, İşte Benim Stilim ve 3 Adam gibi programları kanalında yayınladı. 2016 senesinde "İşte Benim Stilim Ünlüler" isimli yarışma programının yapımcılığını yapmaya başladı. 7 Ekim 2016'da TV8,5 isimli spor kanalını kurdu. Öte yandan Ilıcalı, 2005 senesine ilk defa Türkiye'de vergi rekortmenleri arasına girmiştir. 2011'de ₺2.836.191 gelir vergisi tahakkuk ederek listede 62. sıraya yükselmiştir.

Acun Ilıcalı, ilk evliliğini 1988'de Seda Başbuğ ile yapmıştır. Bu birliktelikten Banu adında bir kızı olmuştur. Çift, 1993'de ayrılmıştır.

2003'te Zeynep Yılmaz ile ikinci evliliği gerçekleştiren Ilıcalı'nın bu birlikteliğinden Yasemin ve Leyla adlarında iki kızı olmuştur. 2013'de Şeyma Subaşı ile olan evlilik dışı ilişkisinden Melisa adında bir kızı doğmuştur. 12 Temmuz 2016'de eşi Zeynep Yılmaz'dan tek celsede boşanan Ilıcalı, Şeyma Subaşı ile 2017 yılının Ekim ayında dünya evine girdi.

 

Haber Ara