Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Açılışta Fransa'yı istiyoruz'

A Milli Takım'ın yarın Katar ile yapacağı özel maç öncesinde Abdullah  bin Khalifa Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Terim,  Avrupa Şampiyonası yaklaştıkça herkesin grupları konuşmayı başladığını belirtti. 

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 22:07:07

'Açılışta Fransa'yı istiyoruz'
Şampiyonaya katılacak takımlar arasında tercih yapmanın zor olduğunu  dile getiren Terim, "Her takımın çok ciddi ve saygıdeğer olduğunu düşünüyoruz.  Biz grup kuralarında, üç ya da dördüncü torbadayız. Ben açıkçası bunu çok  önemsemiyorum. Türkiye'nin her şampiyonada bulunması en büyük başarıdır. Bir kere  orada olmalıyız, bu festivalin içinde yer almalıyız. Bütün dünyanın ülkemizi tanımasını ve daha çok bahsetmesini sağlamalıyız. Bunu başardık. Şimdi orada  mümkünse uzun vadeli bir rezervasyon yaparak, sonuna kadar kalmak istiyoruz. Bu  aşağı yukarı 35 gün eder. Mümkünse bu kadar zaman kalmak istiyoruz, yoksa en kötü  ihtimal 17 gün kalıyoruz. Sonuç ne olursa olsun orada olmak güzel" diye konuştu. 
 
Fatih Terim, şampiyonada açılış maçını oynamak istediklerini  vurgulayarak, şunları kaydetti: 
 
"Mümkünse açılış maçını biz oynayalım istiyorum. Fransa ile Paris'te  oynamak, evet dezavantajdır. Nasılsa biriyle oynayacağız. Hiç olmazsa bütün  dünyanın izleyeceği bir maç oynayalım. Bu daha çok katkı sağlar. Mağlubiyet  endişesi taşımadan böyle bir festivalin açılışında olmak isterim. Grubu çok fazla  önemsemiyorum. Muhakkak kalbimizde yatanlar var. Hatta yakınlaştıkça kura da çekiyoruz. Biz de bu işi evde Merve yapıyor. Buraya gelirken de yöneticilerimiz  ve başkan 'bir kura çekelim' dedik. Bir prova yapacağız yakında." 
 
"Her oyuncumuzu değerlendirmeye çalışıyoruz" 
 
Fatih Terim, Türkiye'de forma giyen her futbolcunun milli takıma  girmek için çaba sarf etmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: 
 
"Muhakkak ki takımımızın bir çatısı var ama 23 kişilik kadroya  herkesin girebilme adına hareket etmesini rica ediyorum. Her oyuncumuzu  değerlendirmeye çalışıyoruz. Hak ettiğine inandığımız, faydalı olacağını  düşündüğümüz her oyuncumuz için Avrupa Şampiyonası açıktır. Arkadaşlarımızla oturup, adaleti en doğru şekilde sağlayacak bir kadro yapacağız. Almadığımız,  alamadığımız bir oyuncunun 'bir daha alınmayacağım' diye düşünmesini istemiyorum.  Bir gece ansızın herkes çağrılabilir. O yüzden dünyadaki tüm Türk futbolcuları,  orada olmak için müthiş bir performans sergilemelidir." 
 
Terim, A Milli Takım kadrosuna ilk kez davet edilen Yunus Mallı'dan  çok şey beklediklerini belirterek, "İnşallah çok iyi performanslar gösterecek.  Tercihini ülkesinden yana kullandı. İyi bir şey oldu" ifadelerini kullandı. 
 
"Katar karşısında futbolcuların yapacağı hatayı hoş karşılarım" 
 
Fatih Terim, Katar ile yapacakları karşılaşmada alınan her türlü  sonucu hoş karşılayacağını söyledi. 
 
Katar'da sporun gelişmesi için önemli adımlar atıldığını ve bunun için  kurulan merkezlerin etkileyici olduğunu anlatan Terim, şunları kaydetti: 
 
"Katar Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası elemelerinde grubunda lider.  Yaklaşık bir senedir, sahasında mağlup olmuyor. Biz de bir yıl önce bugün, yani  12 Kasım'da Brezilya'ya mağlup olduk. Hatta sonrasında çok güzel şeyler oldu,  iltifatların yazıldığı çok güzel bir ortamdan bugüne geldik. Biz de o günden beri  mağlup olmuyoruz. Dolayısıyla dünya sıralamasında 58'den 18'e gelen bir Türkiye  ile sahasında uzun süredir yenilmeyen Katar'ın maçı da dostane, güzel bir şekilde geçecektir. Katar'da gördüğüm müthiş bir tesisleşme ve eğitim var. 2022 Dünya  Kupası'nı iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Şimdiden başarılar diliyorum." 
 
Futbolda ülkelerin değişik oyun felsefelerine sahip olduğunu anlatan  Terim, "Burada değişik takımlarla oynamanın yararı var ama ne olursa olsun bizim  takımımızın rakip takıma karşı ne yapacağı çok daha önemli. Bu çocuklar 7 tane  maçı uçurumun kenarında oynadılar. Bir defa mağlup olsalar turnuvadan çıkarlardı.  Böyle bir oyuncu topluluğu bu 7 maçı mağlup olmadan kazandı. 'Hepsini kazandı'  diyorum, iki maçın birini 90+4'te, birini de 90+3'te gol yiyerek berabere  bitirdiler. Dolayısıyla bu maçta yapacakları her türlü hatayı ve sonucu hoş  karşılarım" diye konuştu. 
 
Kaybetmeyi sevmediğini ancak büyük bir baskı ve yoğunluktan çıkan  oyuncuların yarın alacağı her türlü sonucu hoş görebileceğini vurgulayan Terim,  sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Ülkemizdeki baskı, hatırı sayılır oluyor. Gerçeği bizim kötü  sonuçlarda üzüldüğümüz zaman, değerli basının da bizimle beraber üzüldüğünü  biliyorum. Aynı oranda üzüldüğüne eminim. Buna rağmen bu gerilimli maçları  atlatmak kolay değil. Onun için rahat oynamalarını bekliyorum. Birkaç oyuncuyu görürsem mutlu olurum. Birkaç oyuncuya ilk başta şans vereceğim. Bu ve Yunanistan  maçını kaybetmeden seneyi tamamlamak en büyük niyetimiz. Ancak yine de  söylüyorum, omuzlarına bu kadar yük almış bu genç grubun yapacağı her türlü  hatayı şimdi toleranslı görebilirim. Açıkçası ufak da olsa böyle bir şey  beklemiyor değilim, tecrübem de bana bunu söylüyor. Ancak ciddiyetten hiçbir şekilde uzaklaşmayacağız." 
 
Fatih Terim, yarın Katar'a kaybetmelerinin sürpriz olacağını dile  getirerek, "Bu kadar kazanmış bir takımın kaybetmesi sürpriz olur. Futbolda her  şey olabilir yanlış anlaşılmasın ama şu anda öyle düşünüyorum" ifadelerini  kullandı. 
 
Katar'ın maçlarını izlediğini ve bazı futbolcularını bildiğini anlatan  Terim, karşılaşmanın çok ciddi olacağını ve milli oyuncuların da aynı ciddiyetle  sahada yer alacağını dile getirdi. 

Haber Ara