Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

Açıklama 'özyönetim' değilmiş

‘Bir teyze okumamı istedi içeriğini bilmeden okudum’

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 10:43:51

Açıklama 'özyönetim' değilmiş

Diyarbakır'da sözde ‘özyönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle aralarında Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur İlçe Başkanı Ali Rıza Çiçek ve Sur Belediye Eşbaşkanları Seyit Narin ile Fatma Şık Barut ve açıklamayı okuyan Güneş Ölmez tutuklandı.

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklanan şüpheliler, sorgularında ilan ettikleri ‘özyönetim'e sahip çıkmadı. DBP Sur İlçe Başkanı Ali Rıza Çiçek, PKK yöneticilerinin özyönetimle ilgili açıklamalarını takip etmediğini ve basın açıklamasında okunan metnin kim tarafından hazırlandığını bilmediğini söyledi.

Sur İlçe Belediye Eşbaşkanı Seyit Narin ise kaymakamla yaptığı görüşmenin ardından olayların yatışması için gayret edeceğini ifade ettiğini ve partinin ilçe başkanını görmek için açıklama yapılan yere gittiğini belirterek, “Olay günü yapılan basın açıklamasının içeriğine dair herhangi bir bilgim yok” diye konuştu.

Sur İlçesi'nde özyönetim ilan edildiğine ilişkin açıklamayı okuyan Güneş Ölmez ise okuduğu metnin içeriğini bilmediğini iddia ederek kendini şöyle savundu: “Bildiri okunan yerde bulunan kadınlar, yaşanan çatışmaların sona ermesi ve müzakere sürecinin başlaması için toplanmıştı. Ben de kalabalığa dahil oldum. 35-40 yaşlarında bir teyze elindeki metni vererek okumamı isteyince ben de okudum. Metnin içeriğini tam olarak bilmiyordum.”

-

Haber Ara