Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası başladı

Toplam 12 kategoride düzenlenen şampiyonada 334 sporcu mücadele ediyor

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-01 14:11:59

Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası başladı
Türkiye Yüzme Federasyonu ile İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin ortaklaşa düzenlediği 6. Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası, İzmir'de başladı.

Eski Foça Mersinaki Koyu'nda yer alan Leon Otel önünde yapılan Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası, gençlerde 13 ve 20-24 yaş olmak üzere iki, masterlarda 10, toplamda ise 12 kategoride gerçekleştiriliyor. Toplam 334 sporcunun kayıt yaptırdığı şampiyonaya 97 kadın ve 237 erkek sporcu yer alıyor.

Şampiyonada ilk olarak yapılan 13 yaş kategorisinde kızlarda ilk 3 sıra Naciye Başak Tuncer, Melis Güdüm ve Selen Akağaç'tan oluşurken, erkeklerde Hasan Ediz Oranlı birinci, Egemen Turanoğlu ikinci, Ayhan Şaşmaz da üçüncülüğü elde etti.

Organizasyon yarınki açık su milli takım seçme yarışlarıyla tamamlanacak.

Bu sene ilk kez düzenlenen 100 metre uzunluğundaki protokol yarışına Foça Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da katıldı.


- "Denizin sevilmesine gayret gösteriyoruz"


İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl altıncısını düzenledikleri Açık Su Türkiye Şampiyonası'nı Ege Bölgesi'nin en güzel noktalarından biri olan Foça'da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Katılımın her geçen yıl arttığını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yaz aylarında maalesef boğulma olaylarını çok duyarız, 'Yüzme bilmedikleri için boğuldular.' gibi... Türkiye'de denizciliğin asıl noktalarından bir tanesi de yüzmedir. Yüzmeyi biz her kişiye öğretebilme çabası içerisindeyiz. Her ne kadar ismimiz Deniz Ticaret Odası olsa da aslında denizin sosyal tarafını da işlemiş oluyoruz. Bu güzel ortamı yaratan Foça Belediyesi ve Foça Kaymakamlığına çok çok teşekkür ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin de katkıları çok fazla. Elimizden geldiğince denizin sevilmesine gayret gösteriyoruz."

Haber Ara