Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Açık Hava Sineması Festivali Sinemasal Kırıkkale'ye geliyor

Türkiye'nin Gezici Festivali Sinemasal 2017 yolculuğuna Kırıkkale'den başlıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-03 10:03:16

Açık Hava Sineması Festivali Sinemasal Kırıkkale'ye geliyor
Türkiye'nin Gezici Festivali Sinemasal 2017 yolculuğuna Kırıkkale'den başlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle 6 ilde düzenlenecek festivalde, binlerce çocuğun sinemayla buluşturulması hedefleniyor.

Kırsalda yaşayan çocukları sinema başta olmak üzere sanatın tüm renkleriyle buluşturan Sinemasal, beşinci yılında "#aşk" temasıyla İç Anadolu'nun çocukları için yola çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinemasal Kültür Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen ve 4 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00'de Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda "Süper Yetenek" filminin açık hava gösterimiyle başlayacak olan festival Yozgat, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'nin ardından Nevşehir'de tamamlanacak.

İç Anadolu'nun çocuklarına masallara dayalı bir festival konsepti hazırlayan Sinemasal ekibi, 5 Mayıs Cuma sabahı erken saatlerde Balışeyh İlçe Meydanı'na doğru yola çıkacak. Çocuklar, kendileri için düzenlenecek olan festivalde, coşku ve sevinç dolu anlar yaşayacak. "Sinemasal İç Anadolu" etabında konserden sinemaya, eğitici atölyelerden sanatsal gösterilere kadar birçok etkinlik çocukların hayatına renk katacak. Sinemasal Kırıkkale etabı saat 19.00'da "Neşeli Dalgalar' film gösterimiyle tamamlanacak. Festivalin Kırıkkale'deki ev sahipliğini Balışeyh Kaymakamlığı yapıyor.

Sinemasal, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları, sinema başta olmak üzere sanatın tüm renkleriyle tanıştıran sosyal bir girişim. 2013 yılında kuruldu ve bugüne kadar Türkiye'nin 27 farklı ilinde 32 bin çocuk ve ailesinin, hayatlarında ilk kez kültür sanat deneyimi yaşamalarına vesile oldu. 2013'ten bu yana 29 farklı ülkeden gençlerin katılımıyla organize edilen Açık Hava Sinema Festivali konsepti AB tarafından En Geniş Kapsamlı Gençlik Projesi olarak seçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığından, En Yeni ve Başarılı Festival Konsepti unvanını aldı. Harvard Üniversitesi ve MIT Media Lab tarafından Ortadoğu'nun ilham veren sosyal girişimlerinden biri olarak seçildi ve Boston'da Generational Ambassador ilan edildi.

Haber Ara