Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Açığa alınan memurların primleri yarım ödenecek

Kamuda 'FETÖ' soruşturması kapsamında görevden alınan memurların primleri de yarım ödenecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 18:24:25

Açığa alınan memurların primleri yarım ödenecek

Kamudaki görevden almalar “sosyal medya üzerinden 'FETÖ''nün propagandasını yapmak, finansal destek sağlamak, doğrudan ya da dolaylı yardımda bulunmak suretiyle işbirliği yapmak” iddialarına dayandırılıyor. Bu kapsamda görevden uzaklaştırılan ve açığa alınan memurlara soruşturmaları tamamlanana kadar maaşlarının üçte ikisi ödenmeye devam edilecek.

PRİMLERİ DE YARIM YATIRILACAK

Eksik maaş uygulamasının başlamasından sonraki aybaşı itibariyle çalışanların primleri de eksik yatmaya başlanacak. Aynı şekilde açığa alınan polis ve TSK mensuplarının, yıpranma payı yüzde 50 eksik uygulanacak. Yıpranma payı hakkı olan diğer kamu çalışanlarına ise açıkta oldukları dönem boyunca söz konusu hak verilmeyecek. Soruşturmalar sonucunda göreve iade edilenlerin hak kayıpları telafi edilecek.

MEVZUATA GÖRE ALINACAK

Kamuda açığa alınan ve soruşturma sonucu ilişiği kesilen çalışanların yerine yapılacak atamalarla ilgili ise tartışmalar sürüyor. Devlet Personel Başkanlığı da, görevi sona erdirilen personelin yerine hiçbir prosedüre uyulmadan alım yapılacağı iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Buna göre, her bir kadro ve pozisyona normal koşuldaki atama usulü ne ise o süreç uygulanacak. KPSS sonucuna göre doğrudan yerleştirme ve mülakatla alma gibi mevzuatlarında geçerli yöntemler sonucunda belirlenecek isimler, kadrolara atanacak.

Haber Ara