Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Acı biber yemenin inanılmaz faydaları

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, acı biber yemenin inanılmaz faydalarını ortaya çıkardı ve çok sayıda sağlık sorununun çözülmesine yardımcı olduğunu doğruladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-01 10:34:51

Acı biber yemenin inanılmaz faydaları

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, acı biber yemenin inanılmaz faydalarını ortaya çıkardı ve çok sayıda sağlık sorununun çözülmesine yardımcı olduğunu doğruladı.

İngiliz gazetesi "Express" tarafından yayınlanan habere göre; araştırma, acı biberin kalp krizi ve belirli kanser türlerinden korunmanın yanı sıra uzun ömürlülüğü artırmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğunu doğruladı.

Ve yeni araştırma, biber yemeyi daha düşük ölüm riski ile ilişkilendirdi, bu da önceki çalışmalar tarafından onaylandı.

Araştırmacılar, 23.000 kişinin ölüm riskini karşılaştırdılar ve iki gruba ayrıldılar; acı biber yiyenler ve yemeyenler, haftada en az dört kez acı biber yiyenlerde kalp krizinden ölme riskinin yüzde 40 daha düşük olduğu görüldü.

637065868157366407

Araştırmaya katılanların sağlık durumlarını ve beslenme alışkanlıklarını sekiz yıllık bir süre boyunca gözlemledikten sonra, bilim adamları, bu tür baharatları tüketmenin, belirli dokulardaki yağların parçalanmasını artırmanın yanı sıra bazı bakteri ve mantarların etkilerini engelleme yeteneği de dahil olmak üzere sağlık yararlarına ulaştı.

Bilim adamları, kırmızı biber tüketimi ile ölüm oranı arasında ters bir ilişki olduğunu açıkladılar ve 1988 ile 1994 yılları arasında yetişkinlerin diyet ve yaşam tarzı alışkanlıkları için temsili bir örneklemi gözlemledikten sonra ABD Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Araştırması verilerini analiz ederek biber alımı ile uzun ömür arasında bağlantı kurdular.

Çalışmalar, acı biberlerin A, B, C ve Pro A vitaminleri dahil olmak üzere bir dizi besin içerdiğini doğrulamıştır.

Araştırmacılar, karbonhidrat bakımından zengin bir yemek yemeden önce 5 gram acı biber yemenin, kan şekerini dengelemeye yardımcı olduğunu ve yemeklerden sonra büyük artışları önlediğini, ayrıca kolesterolü düşüren ve kalp hastalığı veya felç riskini azaltan kapsaisin (acı biberin acı olmasını sağlayan madde) içerdiğini söyledi.

Kaynak: Express Gazetesi

Haber Ara