Dolar

32,5524

Euro

34,8955

Altın

2.435,76

Bist

9.645,02

Abu Dabi’den ABD’de Güneş Enerjisi Yatırımı

Dünyadaki enerji kaynağı çeşitliliğini arttırma noktasında ön sıralarda yer alan güneş enerjisi, panel sistem teknolojisine sahip ülkelerdeki özel ve kamu sektöründe yükselişini sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Kalyon Holding, Ankara’da Türkiye’nin ilk güneş enerjisi paneli fabrikasını açmıştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-22 20:34:42

Abu Dabi’den ABD’de Güneş Enerjisi Yatırımı

Güneş enerjisi alanında yatırım hamlesi gerçekleştiren son şirket, Abu Dabi merkezli enerji yatırımcısı Masdar şirketi oldu. ABD'deki EDF şirketinden 689MW güneş enerjisi yatırım varlığının % 50 hissesini alan şirket,ABD'deki ilk güneş enerjisi yatırımını gerçekleştirecek.

EDF Renewables North America ile yapılan anlaşma ileMasdar, Kaliforniya'da ikisi batarya enerji depolama sistemlerini içeren toplam 689 MW güneş ve 75 MW lityum iyon batarya enerji depolama olmak üzere beş projenin % 50 hissesini satın aldı.

Masdar, geçen yıl ABD yenilenebilir enerji pazarına ilk girişini yaparak Nebraska ve Teksas'ta bulunan rüzgar enerjisi tesisinden hisse satın almıştı. Anlaşmayla Masdar, 1.6 GW'lık bir temiz enerji portföyünde % 50 hissesini aldı.

Rüzgar Enerjisi Yatırımı

Daha önce Teksas ve New Mexico'daki iki rüzgar enerjisi tesisi satın alan Masdar'ın CEO'su M. Cemal El Ramahi, ABD'nin yenilenebilir enerji portföyünün daha fazla büyümesi ve çeşitlendirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu şu sözleriyle açıkladı:

“Kaliforniya, Nebraska ve Teksas'ta sekiz temiz enerji varlığına yatırım yapmak ve EDF Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile küresel ortaklığımızı daha da güçlendirmek için bu önemli anlaşmayla buradaki varlığımızı genişletmekten memnunuz”

Masdar, California, RiversideCounty'de bulunan pil enerjisi depolama tesisi hisseleri de satın alıyor. ABD portföyündeki son güneş enerjisi projesi ise, ABD KernCounty'de bulunan ve 2021'de tam faaliyete geçmesi planlanan güneş enerjisi tesisi.

Masdar Kuzey Afika'da

EDF ve Masdar arasındaki anlaşma, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'daki iki şirket arasındaki diğer işbirlikleriyle devam ediyor. EDF, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park'ın 800 MW'lık üçüncü aşamasının geliştirilmesinden sorumlu Masdar liderliğindeki konsorsiyumdaydı. Aynı şirketler geçen yıl Fas'ta 800 MW'lık bir üçlü güneş enerjisi dağıtımına geçti.

Haber Ara