Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a hediye edilen uçakla ilgili iddia

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener , Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Katar Emiri Al Sani'nin Türkiye ye hibe ettiğini söylediği VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçakla ilgili iddialarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-17 21:27:35

Abdüllatif Şener'den Erdoğan'a hediye edilen uçakla ilgili iddia

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Türkiye ye hibe ettiğini söylediği VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçakla ilgili iddialarda bulundu.

Uçağın, Cumhurbaşkanı'nın açıklamasının aksine bağış olduğunu düşünmediğini, satın alındığına inandığını söyleyen Abdüllatif Şener, Türkiye'ye eylül ayında geldiği söylenen uçağın Sabiha Gökçen Havaalanındaki hangarda ağustos ayında göründüğünü öne sürdü.

Şener, Mecliste ekim ayında başlayacak bütçe maratonunda söz konusu uçakla ilgili bilgilerin yer alıp almayacağına ilişkin soruya da, "Gelecek bütçede ismen bu uçağın bağış elde edildiğine dair bir kalemi görmeyebiliriz" yanıtını verdi.

ABDÜLLATİF ŞENER: HEDİYE OLMADIĞI KANAATİNDEYİM

Abdüllatif Şener, konuya ilişkin şu iddialarda bulundu:

Ancak, İsviçre'den bu uçakla ilgili satış işlemleri yapılmıştır. Dolayısıyla satış yapıldığı anlaşılıyor. Ben hediye olmadığı kanaatindeyim. Kamuoyuna yansıdıktan sonra durumu kurtarmak için hediye lafının yayıldığını düşünüyorum. Basında uçağın Eylül ayında geldiği gibi konuşmalar var. Halbuki Sabiha Gökçen Havaalanında o uçak Ağustos ayı içerisinde hangarda görünüyor. Geliş tarihi Eylül değil verilen tarihten aşağı yukarı bir ay önce o uçağı almışlar ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nda tutuyorlar. Tutma değil bu aynı zamanda 50 milyon dolarlık bir takım tadilatlar isteyen bir uçak.

Önümüzde BM toplantısı var, uçağı yetiştirmek için harıl harıl çalışılıyordu

Bu kriz ortamında 400 milyon dolarlık bir uçak alınıyor ve bu uçağa 50 milyon dolarlık bakım onarım tadilat yapılıyor. Niye yapılıyor, daha ilk uçağın görüşmeleri.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara