Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Abdullah Sevim: Bu kararın hukuki olduğuna inanmak zor

Bylock'u kullandığı iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında Abdullah Sevim, 'Bu kararın hukuki olduğuna inanmak biraz zor.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-14 17:05:12

Abdullah Sevim: Bu kararın hukuki olduğuna inanmak zor

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı iddiasıyla hakkında, "Silahlı terör örgütü" üyeliği suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bunun üzerine Saadet partili bir grup Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Ellerinde dövizler bulunan grup adına açıklamayı ise Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim yaptı. Sevim, "Bu kararın hukuki olduğuna inanmak biraz zor." dedi. 

"BU KARARIN HUKUKİ OLDUĞUNA İNANMAK ZOR"

Mustafa Yaman'ın duruşmasının sonuçlandığını ve tutukluğunun devamına karar verildiğini söyleyen Sevim, şunları kaydetti:

"Bu kararın hukuki olduğuna inanmak biraz zor. Kararın siyasi olması bizi, ülkemizin geleceği açısından endişelendiriyor. Çünkü adalet mülkün temelidir. Bir ülkede adalet olmazsa, bir yönetim adil olmazsa o ülkenin devamlılığından o ülkede barışın huzurun barışın olmasından bahsetmek anlamsız olur. Mustafa Yaman kardeşimi çocukluğundan beri tanırım. Milli Gençlik Vakfı çalışmalarına başladığımız 1987'li yıllarda, Milli Gençlik Vakfımızın Bakırköy temsilcisi olarak geldi Mustafa ilk defa karşıma. O gün bugün beraberiz. Eğer Mustafa Yaman FETÖ'cü ise Türkiye'de FETÖ'cü olmayan yoktur. Bu adımız kadar emin olduğumuz imanımız kadar emin olduğumuz bir gerçekliktir. Dolayısıyla Mustafa Yaman'a yakıştırılmaya çalışılan bu suçlamayı ne Mustafa'nın ne de bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine de inanıyoruz Ama şundan emin olun ki ilahi adalet mutlaka tecelli edecektir. Bugün Mustafa'yı vicdanlarından gelen sesle değil yukarıdan gelen talimatlarla yargılayanlar ve karar verenler herhalde bu gece başlarını yastığa rahat koyamayacaklardır"

BASIN AÇIKLAMASINI TAMAMLAYAMADI

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) adına da bir açıklama yapıldı. HUDER İstanbul Şube Başkan Vekili Mahir Sezgin tarafından yapılan açıklamada "FETÖ üyesi suçlamasıyla tutuklu kalmak Mustafa Yaman için katlanılacak ve tahammül edilecek bir durum değildir" ifadelerini kullandığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Basın açıklamasının devamını getiremeyen Sezgin'in yerine açıklamayı Avukat Ali Yüksel tamamladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara