Dolar

32,4742

Euro

34,9494

Altın

2.436,44

Bist

9.716,77

Abdullah Gül: Liderlerin popülizme fazla eğilim göstermeleri...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Ülkeleri yöneten yöneticilerin popülizme bu kadar yer vermeleri kaygıların artmasına sebep oluyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 18:48:00

Abdullah Gül: Liderlerin popülizme fazla eğilim göstermeleri...

TIMETURK|HABER MERKEZİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin Cumhurbaşkanları Oturumu'nda açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül, liderlerin popülizme fazla eğilim göstermelerinin sorumluluklarını aksatmasına sebebiyet verdiğini öne sürdü.

Gül, Türkiye'nin mülteci politikasındaki hassasiyetine de değindi.

İşte Abdullah Gül'ün açıklamaları;

"Özellikle ülkeleri yöneten yöneticilerin popülizme bu kadar yer vermeleri sorumluluklarının farkında değilmiş gibi davranışlar içerisinde olmaları, radikal akımların gelişmesi gibi birçok unsurların daha çok dikkat toplaması hükümet dışı aktörlerin giderek çoğalması ve güçlenmesi kaygıların artmasına sebep olmakta. Liderler kampanyalarında popülizmde başvurabilir ucu da çok kaçabilir ama sorumluluklar üstlenildikten sonra halkların devletlerin milletlerin ve dünya için de sorumlulukları var popülizme bu noktada yer vermek tehlikelidir. Bu hiçbir zaman selamete refaha çıkartmıyor.

PARTİLERE ÖVGÜ

Suriye'de gördüğümüz resimler Newyork'taki BM Konseyi'ndeki tartışmaları izleyenler görmüştür. Bu insanlık adına utanç verici ve çok kaygı vericidir. Ateş çemberi içinde kalan ülke vatandaşları kaçıyorlar güvenli bölgeler bulmak için. Türkiye olarak hadi 80 milyon kaldırabiliyor dedik. Türk halkı gerçekten asil davrandı. Tüm siyasi partiler üç seçimde de bunu istismar etmedi. Hem iktidar hem de muhalefet. Bu açıdan çok büyük bir değerdir. Başka ülkelerde bu konuların nasıl istismar edildiğini ve nasıl istismara yönelik ileriye gittiğini görüyoruz."

Haber Ara