Dolar

32,5009

Euro

34,6213

Altın

2.481,54

Bist

9.644,30

Abdullah Gül: Hulusi Akar ve İbrahim Kalın’la ikinci görüşme olmadı

Abdullah Gül, medyada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile yeni bir görüşme yaptığı yolundaki haberleri yalanladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-26 23:07:32

Abdullah Gül: Hulusi Akar ve İbrahim Kalın’la ikinci görüşme olmadı

Independent Türkçe'nin Yetkin Report'tan aktardığı habere göre Gül'ün basın bürosuna Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ilgili iddialarına yöeneltilen soru üzerine, iddialar yalanlandı.

"HELİKOPTERLE GELDİLER" İDDİASI

Akar ve Kalın'ın, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Gül'ün İstanbul, Ayazağa'daki çalışma mekanının yanındaki askeri alana helikopterle inerek üç saat civarında görüştükleri, bu görüşmede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelen “adaylığını koymaması” ricasını ilettikleri belirtilmişti.

Gül'ün basın bürosu, bu görüşmenin ardından Akar ve Kalın ile başka herhangi bir görüşme olmadığını söyledi.

Haberde "böylelikle Erdoğan'ın Gül'e, Ali Babacan'ın yeni parti kurma hazırlıklarına dair bu kanalla bir telkinde bulunduğu spekülasyonu da şu aşamada doğrulanmamış oldu" denildi.

Öte yandan haber, Ali Babacan ve Davutoğlu ile ilgili iddialar gündemdeyken geldi.

Son olarak Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partiyi kamuoyuna Aralık ayının ilk haftasında tanıtacağı belirtilmişti. Ali Babacan ise bu akşam (26 Kasım) katıldığı Teke Tek programında parti çalışmalarını Aralık ayının sonunda tamamlayacaklarını açıkladı.

Haber Ara