Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Abdullah Gül: Doğru bulmuyorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, medyaya yapılan saldırıları doğru bulmadığını ve bu tür saldırıların Türkiye'nin dünyadaki imajını sarsacağını ifade etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 16:36:40

Abdullah Gül: Doğru bulmuyorum

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, medyaya yönelik baskı ve saldırıları çok yanlış bulduğunu belirtti.

Abdullah Gül, şöyle konuştu:

"Medyaya yapılan baskınları çok yanlış bulurum. Özellikle bu konuya da dikkat çekmek isterim. Medyaya ne olursa olsun, şiddet uygulanması, böyle baskınlar falan, herhangi bir şiddet herhangi baskınlar, bunlar Türkiye'ye tahmin edilemeyecek zarar verir. Bunlar Türkiye'nin imajını, Türkiye'nin görüntüsünü, hükümetimizin görüntüsüne, Türk siyasetçilerin görüntülerine çok inanılmaz zarar verir. Onun için bu tip taşkınlıkları yapanlar, aslında çok büyük zarar verdiklerinin farkında olmaları gerekir."

Bu tür baskı ve saldırılara izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Abdullah Gül, "Tabii ki herkesin farklı farklı düşüncesi olabilir. Herkes fikrini farklı farklı söyleyebilir. Bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Ancak demokratik ülkelerde protestolar, demokratik yollarla olur. O açıdan aşırılıklardan kesinlikle kaçınmak lazım. Bunlar özellikle basına ve medyaya saldırılar, Türkiye'nin dünyadaki imajını sarsar'' dedi.

Haber Ara