Dolar

32,3325

Euro

35,1176

Altın

2.310,95

Bist

9.079,97

Abdullah Gül'den beklenen açıklama!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'yeni parti' ve 2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde aday olacağı yolundaki iddialara ilişkin olarak açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-05 14:07:24

Abdullah Gül'den beklenen açıklama!

İstanbul Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'nde kıldığı cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı kastederek, "Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri" dedi.

"Daha önce de biliyorum 367 meselelerinin hangi şartlarda ortaya çıktığını" diyen Gül, "Bazıları görüyorum ki ciddiye almışlar. Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmama gerektiğini söyleyecek kadar ileri gittiler" ifadesini kullandı.

Gül'ün açıklamaları şöyle:

Önce teşekkür ederim geldiğiniz için. Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Daha önce de biliyorum 367 meselelerinin hangi şartlarda ortaya çıktığını. Bazıları görüyorum ki ciddiye almışlar. Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmama gerektiğini söyleyecek kadar ileri gittiler.

BAYKAL'IN İFADELERİ

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın 2019'daki Cumhurbaşkanlık seçimlerinde olası adaylar arasında Abdullah Gül'ün ismini geçirmesi üzerine iktidar ve muhalefetten konuyla ilgili açıklamalar gelmişti.

'SAYIN GÜL NET BİR CEVAP VERMELİDİR'

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün A Haber'e yaptığı açıklamada, "Sayın Gül ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Sayın Gül'ün bu spekülasyonları mutlaka bitirmesi gerekir. Sayın Gül'ün net olmadığından dolayı da böyle sorularla karşılaşıyor. Eğer rahatsızsa böyle sorulardan net bir şekilde cevabını vermesi gerekir. Yok, rahatsız değilse, cevapsız bıraktığı takdirde herkes bu soruyu her zaman sorma ve bununla da muhatap olmayla karşı karşıya kalacaktır. Benim tanıdığım Sayın Gül buna net bir cevap vermelidir" dedi.

 

Haber Ara