Dolar

32,3283

Euro

35,0748

Altın

2.298,24

Bist

8.984,26

Abdülkadir Selvi yazdı: Yeni kabine nasıl olacak?

Abdülkadir Selvi, oluşturulacak yeni kabineyle ilgili kulis bilgilerini paylaştı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-18 05:59:40

Abdülkadir Selvi yazdı: Yeni kabine nasıl olacak?

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü "Kabine kulisleri" başlıklı yazısında AK Parti'nin oluşturacağı yeni kabinede kimlerin hangi koltuklarda yer alacağını kulis bilgileri üzerinden paylaştı. Yeni kabine için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret eden Selvi, "Yeni Bakanlar Kurulu belirlenirken Cumhurbaşkanı'nın tasarrufu da olacak, Başbakan'ın 4 yıl içinde Türkiye'yi uyum içinde yönetebileceği bir kabine ortaya çıkacak" dedi.

İşte Abdülkadir Selvi'nin yazısından bir bölüm:

Cumhurbaşkanı ve Başbakan Meclis'ten ayrıldıktan sonra tekrar kulislere döndük. Yemin töreninden ziyade yeni Bakanlar Kurulu konuşuluyordu. Siyasetin kadim sorusu kimler bakan olacak?

Öncelikle bir noktanın altını çizmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan-Başbakan Davutoğlu uyumunu millet satın aldı. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki uyum toplumda bir sinerji oluşturdu. Çünkü millet Cumhurbaşkanı ile Başbakanının kavga etmesini istemez. Uyumlu bir şekilde ülkesi yönetmelerini tercih eder. Yeni hükümet bu uyumun bir ürünü olacak. Kimse kabine için bir restleşme ya da sürtüşme beklemesin. Recep Tayyip Erdoğan bu hareketin lideri. Erdoğan Başbakan, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olduğunda da Bakanlar Kurulu üzerinde Cumhurbaşkanının tasarrufları olmuştu. Erdoğan ben bu hareketin lideriyim ayrıca icranın başıyım işime karıştırmam dememişti. Geçmişte Özal'la Mesut Yılmaz, Demirel ile Çiller arasındaki sürtüşmeyi halkımız onaylamadığı için seçimlerde ANAP ve DYP'yi cezalandırmıştı. Ancak Erdoğan ile Gül, Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki uyumlu işbirliği yaşandığı için milletimiz AK Parti'yi güven ve istikrarın sembolü olarak görüyor. Tek başına iktidara getiriyor.

Ayrıca Erdoğan halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanı.

Yeni Bakanlar Kurulu belirlenirken Cumhurbaşkanı'nın tasarrufu da olacak, Başbakan'ın 4 yıl içinde Türkiye'yi uyum içinde yönetebileceği bir kabine ortaya çıkacak.

Yeni kabine her yöneyle bir uyum ve reform hükümetinin kabinesi olacak. Bu arada bakanlıkların ayrılması söz konusu olmayacak. Sadece daha önce boş tutulan beşinci Başbakan Yardımcılığı doldurulacak. Kim bakan olacak konusuna girmek istemiyorum. Çünkü takdir Başbakan'ın onay Cumhurbaşkanı'nın olacak.

Yeni hükümet uyum ve reform hükümeti olacak. Ama aynı zamanda Usta'nın ve Hoca'nın mührünü taşıyan bir kabine olacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara