Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Abdülkadir Selvi: İbre Binali Yıldırım'ı gösteriyor

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 10:07:51

Abdülkadir Selvi: İbre Binali Yıldırım'ı gösteriyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında, dün Meclis'te yaşanan bekleyişi yazdı. Saat 14.50 gibi Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yanlarına yaklaştığını söyleyen Selvi, O'na "Temayül nasıl geçti. İbre kimi gösteriyor?" diye sorduğunu aktardı. Yine Selvi'nin aktardığına göre;

Türkeş, "Çok gizli tutuyorlar" dedi ama üç aşağı beş yukarı belli der gibi de bri el hareketi yaptı. Selvi, yanlarına yaklayan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a (uzun süredir Erdoğan'ın özel kaleminde bulunup danışmanlığını yaptığı için) "Bir sinyal aldınız mı?" diye sordu. Kılıç "Sayın Cumhurbaşkanımız sinyal vermez ama biz onun ne istediğini anlarız" dedi.

İktidar kuluslerinde de Emrullah İşler ile çay içtiklerini aktaran Selvi, O'nun ise başbakanı "Yüksek profilli, yüksek uyumlu" şeklinde tanımladığını belirtti. Nurettin Canikliye'de "Kuongrede ne oluyor?" diye soran Selvi, "Tereyağından kıl çeker gibi bir kongre süreci yaşıyoruz" cevabını aldığını yazdı.

Selvi şöyle devam etti:

"AK PARTİ'DE GERGİNLİK YA DA ÇEKİŞME YOK"

"...Ak Parti kulislerinde bir gerginlik ya da çekişme yok. Kimin başbakan olacağı sorusu geride kalmış. Kabinedeki değişimin kaç baknala sınırlı kalacağı kimlerin bakan olacağı konuşuluyor ve büyük çaplı bir değişiklik beklenmiyor. Yine de en az 6-7 bakanın değişeceği konuşuluyor..."

"YENİ HÜKÜMET 1 HAFTA İÇİND EKURULACAK"

"...Canikli, kongreden 1 hafta 10 gün içinde güvenoyu alınıp yeni hükümetin işbaşı yapacağı söylendi...."

"İBRE BİNALİ YILDIRIM'I GÖSTERİYOR"

"...Ak PArti, MHP desteği ile partili cumhurbaşkanlığını gerçekleştirip, işi sağlama almak istiyor. "Eldeki bri kuş daldaki iki kuştan daha iyidir." Milletvekillerine temayül yoklamasında nelerin yaşandığını sorduk. Her milletvekiline imza karşılığı bir zarf verip, içine bir isim yazıp, sandığa atmaları istenmiş. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kongre süreci hakkında milletvekillerini bilgilendirdikten sonra sözlerini, "Arkadaşlar bu hareketin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye tamamlamış. Erdoğan ismi geçince alkışlar yükselmiş, mesaj alınmış. İki gündür il başkanları ve milletvekilleriyle konuşuyorum. "Sürpriz yok" diyorlar. İbrenin Binai Yıldırım'ı gösterdiğni söylüyorlar."

Haber Ara