Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

Abdülkadir Selvi: FETÖ'cüler yeni bir faza geçti

Abdülkadir Selvi, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un öldürülmesiyle FETÖ'nün yeni bir amaca giriştiğini yazdı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-22 08:05:07

Abdülkadir Selvi: FETÖ'cüler yeni bir faza geçti

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'Uyuyan hücreler harekete geçti' başlıklı yazısında, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'u öldüren polis memuruyla ilgili yeni ayrıntılar paylaştı. "(Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey) Karlov suikastının bir son değil, bir başlangıç olmasından endişe ediliyor" dedi. Selvi, katil Mevlüt Mert Altıntaş'ın telefonunda ByLock uygulamasının yüklü olduğunu da iddia etti.

Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

"Katil polisin telefonundan ByLock çıktı mı? Çıktı. FETÖ'cülerin 2016 yılı Ocak ayına kadar etkin bir şekilde haberleştikleri ByLock programı, Mevlüt Mert Altıntaş'ın telefonunda da çıktı. ByLock, kırmızı, turuncu ve mavi olmak üzere üç kademeli olarak sınıflandırılmıştı. Mevlüt Mert Altıntaş'ın telefonuna ByLock programının yüklendiği, oradan görüşmeleri takip ettiği ancak aktif olarak kullanmadığı belirlendi."

'FETÖ'CÜ YAPILANMA YENİ BİR FAZA GEÇTİ'

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'cü yapılanmanın başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere stratejik hedeflere yönelik suikast girişiminde bulunacağı söyleniyordu. Rus büyükelçi Karlov'a yönelik suikast tam da bu konsepte oturuyor. Ancak Karlov suikastının bir son değil, bir başlangıç olmasından endişe ediliyor. FETÖ'cü yapılanma yeni bir faza geçti. Artık El Kaide-PKK, DAEŞ gibi marka bir terör örgütüne dönüşen FETÖ saldırıları üç aşamalı olarak değerlendiriliyor.

1- 7 Şubat MİT krizi ve 17-25 Aralık operasyonu ile hükümeti düşürme hamlesi.

2- 15 Temmuz darbe girişimi.

3- Uyuyan hücrelerin harekete geçirilip Karlov suikastında olduğu gibi stratejik hedeflere yönelik suikastlar düzenlenmesi… Ya da intihar eylemleri. Üçüncü aşama ya da yeni faz olarak isimlendiriliyor. İstihbarat birimleri şimdi uyuyan hücreleri tespit etmek için çalışıyor. Önümüzdeki günler FETÖ suikastçıları açısından önemli gelişmelere gebe olabilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara