Dolar

32,5743

Euro

34,7648

Altın

2.495,93

Bist

9.524,59

ABD YPG’ye ağır silahlar ve 120 Hummer gönderdi

ABD, Rakka operasyonunun ardından Suriye’deki varlığı neredeyse sıfırlanan ve çöle çekilen IŞİD ile 'mücadele' adı altında PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’ye ağır silah ve zırhlı araç yardımı yapmaya devam ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 12:01:26

ABD YPG’ye ağır silahlar ve 120 Hummer gönderdi

Rus haber ajansı Sputnik'e konuşan ve ana omurgasını PYD/YPG'nin oluşturduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleri) yetkilisi, ABD'nin Deyr ez Zor operasyonu kapsamında kendilerine ağır silahlar ile 120 zırhlı Hummer araç gönderdiğini söyledi.

DAHA ÇOK İSTİYORLAR

ABD'nin yardımlarıyla ilgili konuşan DSG yetkilisi şunları söyledi

“120 zırhlı Hummer araç gönderdiler. Bize gönderilen silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler, havan topları ve diğer hafif silahlar var. Bunlar Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bölgesinden yola çıktı. Karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan sokuldu. Oradan da tırlarla Haseke kentine getirildi. Haseke'den ise Deyr ez Zor kentinin doğusunda DEAŞ'tan temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Bu kez zırhlı Hummer araçlar çok geldi. Çünkü ihtiyaç vardı. Halen de ihtiyacımız var."

3 BİN TIRI GEÇTİ

Haberde ABD'nin bugüne dek 1900 TIR'la SDG'ye ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdiğini yazdı.

Geçen hafta Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargâhı'nın ev sahipliği yaptığı Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD'nin PYD'ye verdiği silahların 3 bin TIR'ı geçtiğini ve bu sayının DEAŞ ile mücadele ile örtüşmediğini belirtmişti. Canikli, “Bütün mevkidaşlarıma Suriye Demokratik Güçleri (PYD/YPG) adı altında verilen silahların Türkiye için ciddi güvenlik tehdidi oluşturduğunu bildirdik, silah yardımı artık sonlandırılmalı. Özellikle Amerika Savunma Bakanı ile yaptığımız görüşmede burada YPG'nin, PKK'nın Suriye kolu olduğu, aynı yerden komuta edildiğini hem ifade ettik hem de bunu belgeleriyle, fotoğraflarıyla kendilerine takdim ettik” demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Eylül ayında New York'ta katıldığı ‘Bloomberg Küresel İş Forumu'nda, “Şimdi ben Türkiye olarak düşünüyorum, Kuzey Suriye'ye gelen tüm bu ağır silahların, yarın bana karşı kullanılmayacağını kim garanti edebilir?” diye konuşmuştu.

AFRİN'DE GÖVDE GÖSTERİSİ

ABD, Türkiye'nin operasyon sinyali verdiği Afrin bölgesindeki PKK'lılara desteğini artırdı. Afrin'deki PKK/PYD'lilerin dün yayınladıkları görüntülerde, yüzlerce zırhlı araç, üzerlerine entegre edilen ağır silahlarla konvoy halinde bölgede geçit yaptı.

IŞİD GİBİ...

YPG'liler önceki dönemde IŞİD'lilerin propaganda videolarında olduğu gibi yüksek çözünürlüklü kameralar ve profesyonel çekim teknikleri kullandı. İki örgütün Rakka'da anlaşma yaptığı biliniyor

 

Haber Ara