Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD Yemen'de El Kaide'yi vurdu

Yemen'de El Kaide liderlerinden Ebu Hamza ez-Zencebari lakaplı Celal Belidi öldürüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-04 13:55:02

ABD Yemen'de El Kaide'yi vurdu

TİMETÜRK I MELAHAT KEMAL

Yemen'in Ebyen şehrinde El Kaide grubu liderlerinden Ebu Hamza ez-Zencebari lakaplı Celal Belidi'nin insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklar, Belidi ile birlikte ölen korumaların Muhammed bin Muhammed en-Nubi ve Ömer Alevi el-Fadli olduğunu aktardı.

El-Kaide'in Arap Yarımadası yapılanmasında önde gelen isimlerden olan Belidi, grubun 2011'de Ebyen'i ele geçirmesinden sonra Ebyen sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.

Belaidi'nin hayatını kaybettiği ve insansız hava aracı ile gerçekleştirilen hava saldırısının ABD tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor. ABD'nin Arap Yarımadası El Kaidesi'nin merkezi olan Yemen üzerinde silahlı insansız hava araçları kullanan tek ülke olduğu biliniyor.
ABD, Yemen hükümet güçleri ve İran destekli Husi asileri arasında yaşanan çatışmalar sırasında ülkedeki El Kaide üyeleri üzerine operasyonlar düzenlemeye devam etti. Geçtiğimiz Çarşamba günü ABD insansız hava araçlarının Şabva vilayeti yakınlarına düzenlediği hava saldırısında 6 El Kaide üyesinin hayatını kaybettiği aktarıldı.
Yemen'deki El Kaide unsurları geçtiğimiz hafta ülkenin güneyinde önemli kazanımlar elde etmiş ve Azzan ve Şabva kasabalarını kontrol altına almıştı.

Haber Ara