Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

ABD ve Türkiye'nin 'Menbic' anlaşmazlığı

Times Gazetesi, ABD'nin Menbic’e Kürtlerin yerleşmesinden yana olduğunu, Türkiye'nin de buna karşı olduğunu iddia etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-29 02:23:40

ABD ve Türkiye'nin 'Menbic' anlaşmazlığı

The Times gazetesi, ABD'nin IŞİD'in kontrolünde bulunan ve örgütün yabancı savaşçıların Suriye'ye giriş çıkışları için kullandığı Menbic'e Suriyeli Kürtlerin yerleşmesinden yana olduğunu ancak Türkiye'nin buna karşı olduğunu iddia etti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; ABD, IŞİD üyelerinin geçişine engel olmak için Türkiye'nin Suriye'de sınıra yakın IŞİD kontrolündeki Menbic'le arasındaki yolları kapatmasını istedi.

Konuyu gündeme getiren The Times, ilgili haberinde, ABD'nin o bölgeye Suriyeli Kürtlerin yerleşmesinden yana olduğunu yazdı.

The Times'ın haberinde, Türkiye ile ABD arasındaki en büyük anlaşmazlığın da Suriyeli Kürtler olduğu belirtildi.

Habere göre ABD, Menbic'e açılan yola Suriyeli Kürtlerin çoğunlukta olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin yerleştirilmesini istedi.

"MENBİC BOŞLUĞU"

Gazete, Amerika'nın bu kilit alanı ‘Menbic Boşluğu' olarak adlandırdığını ve yabancı savaşçıların Suriye'ye giriş çıkışları için örgütün burayı elinde bulundurmasının önemli olduğunu belirttiğini, IŞİD'in bu kenti bir kaleye dönüştürdüğünü kaydederken, şu ifadelere yer verdi:

“IŞİD komutanları yabancı savaşçıları Menbic'te topluyor ve onları savaş alanlarına, Suriye'ye ya da sınır boyundan Türkiye ve Avrupa'ya yönlendiriyor. 96 km'lik yolun yaklaşık 40 km'lik bölümü Dabık kentini de içeriyor. IŞİD buranın ‘Mahşer'in başlayacağı yer olacağına inanıyor.”

"ABD İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR"

The Times, Brüksel saldırılarından sonra ABD'nin ‘Menbic Boşluğu'nun kapatılması için Türkiye hükümetini ikna etmeye çalıştığını, Türkiye hükümetinin ise hala ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge oluşturması için ısrar ettiğini ancak ABD Başkanı Obama'nın bununla ilgili tüm önerileri reddettiğini kaydetti.

Haber Ara