Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD ve Rusya, Suriye için iletişimde

Suriye'de olası çatışmaları önlemek amacıyla Amerikan ve Rus askerler arasındaki iletişim kanallarının açıldığı öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-30 00:56:43

ABD ve Rusya, Suriye için iletişimde

Ajansların haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama'nın New York'ta yaptığı görüşmenin ardından ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suriye'de olası çatışmaları önlemek amacıyla Amerikan ve Rus askerler arasındaki iletişim kanallarının açılması emri verdi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Peter Cook, "İletişimin ayrıntıları ve net zamanı, yakında belirlenecek" dedi.

Cook, "Başkanların New York'taki görüşmesinde söylendiği gibi, ABD ve Rusya, Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede ortak çıkarlara sahip. Çatışmaların önlenmesi konusundaki tartışmaların amacı, koalisyonun devam eden hava operasyonlarının gelecekte Rusya'nın askeri eylemleri yüzünden kesintiye uğramaması, koalisyon uçaklarının güvenliğini sağlamak ve yanlış değerlendirmeler ile hesaplamaları engellemek" diye konuştu. 

Pentagon Sözcüsü, ülkesinin IŞİD'e karşı mücadeleyi, Suriye'nin mevcut yönetimine destek sağlamadan yürüteceğini de sözlerine ekledi.

Haber Ara