Dolar

32,5614

Euro

34,8890

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

ABD ve Rusya gerilim artıyor

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD'nin Baltık Denizi'nde olanlara yönelik iddialarının, Rusya'ya baskı yapma çabası olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-17 18:31:02

ABD ve Rusya gerilim artıyor

Sputnik'in haberine göre Klintseviç "Doğrusunu söylemek gerekirse, bu bilindik bir trend. Bölgede daha önce de benzer vakalar meydana gelmişti, ancak neredeyse hiçbir zaman bu kadar sert tepkiler gelmemişti, ne ABD tarafından ne de bizden. Bu işte başka bir şey olduğundan kesinlikle eminim" dedi.

"SURİYE'DE BİZİMLE YAPTIKLARI İŞBİRLİĞİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜKLERİ DE İHTİMALLER ARASINDA"

ABD'nin Rusya'ya baskı yapmaya çalıştığını belirten Klintseviç, "ABD'nin ülkemize karşı yürüttüğü bu enformasyon savaşını özellikle de bu zamanlarda neden bu kadar yoğunlaştırmaya çalıştığı da başka bir soru. Korkarım ABD Baltık konusu üzerinden etik bir handikap bulup onu dünyanın başka yerlerinde kullanmaya çalışıyor. Suriye'de de bizden bir küresel taviz beklentileri olduğu ve Suriye'de bizimle yaptıkları işbirliğini ciddi şekilde değiştirmeyi düşündüklerini de ihtimaller arasında görüyorum" dedi.

Klintseviç ayrıca, ABD ve NATO'nun Baltık Denizi'ndeki varlığını arttırmasını da ‘provokasyonun ta kendisi' olarak niteledi.

Haber Ara