Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

'ABD ve İsrail savaşın bitmesini istemiyor'

ANKASAM Başkanı Prof. Dr. Sencer İmer, ABD ve İsrail’in, Mısır ve Suudi Arabistan’ı da yanlarına alarak yeni bir dünya düzeni oluşturmaya çalıştığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-16 08:08:36

'ABD ve İsrail savaşın bitmesini istemiyor'

Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (ANKASAM) Başkanı Sencer İmer, ABD'nin dünyanın süper gücü sıfatını Çin'e kaptırmamak için Orta Doğu'da terör örgütleri üzerinden bir siyaset yürüttüğüne işaret etti.

İmer, “7-8 sene içerisinde Çin, ABD'yi reel olarak geçer. Şu anda dünya hâkimiyeti el değiştiriyor, öyle bir dönem yaşıyoruz. Tıpkı, üzerinde güneş batmayan imparatorluk ile ABD arasındaki el değiştirmeye benziyor. Bu sebeple dünya birtakım doğum sancıları yaşıyor" diye konuştu.

"ÇİN'İN ÇELİK ÜRETİMİ ABD'NİN 10 KATI"

Sencer İmer, Çin Halk Cumhuriyeti'nin enerji tüketiminin yanı sıra çelik üretiminde de ABD'nin çok ilerisinde olduğunu hatırlatarak, çeliğin alt ve üs yapılara, makinelere, silaha dönüştüğünü kaydetti. İmer, IŞİD ile mücadelenin lafta devam etmekle birlikte bu örgütü inşa edenin ABD olduğunu savunarak, ABD'nin IŞİD'i ortadan kaldırmak bahanesiyle PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yi müttefik ilan ettiğini hatırlattı.

Suriye'de inşa edilecek bir terör koridorunun Türkiye için bir beka meselesi olduğunu vurgulayan İmer, "Türkiye, önce Fırat Kalkanı Harekâtı'nı yaptı, ardından da Afrin Operasyonu'na başladı. Arkasından da Münbiç'e gidecek, sonra da Fırat'ın doğusundaki bu teröristleri temizleyecek. Türkiye operasyonlara başlarken de Rusya ve İran'la ittifak haline geçti. Bölgede zaten yalnız olan Amerika, Türkiye'yi kaybetme yoluna doğru gitti. Ama sarıldığı müttefiki bir terör örgütü. Bu tam manasıyla fecaat" ifadelerini kullandı.

"ABD VE İSRAİL SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTEMİYOR"

İmer, Suriye'deki iç savaşın bitmesini isteyen ve istemeyen güçlerin arasında da bir mücadelenin sürdüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Savaşın bitmesini, Rusya Federasyonu, İran, Türkiye, Bağdat ve bir anlamda Almanya ve Avrupa Birliği istiyor. ABD ile İsrail şahin kanadı istemiyor. Bu arada Suudi Arabistan'ı da yanlarına çektiler. Biliyorsunuz Bay Trump orayı ziyaret etti. Kürenin üzerine üç tane el kondu. O ellerden biri Trump'ın, diğeri Suudi Kralı'nın eliydi. Üçüncü el ise Mısır devlet başkanı, asker olan Sisi'nin eliydi. Yeni dünya düzeni yaratıyorlar. Kime karşı, İran'a karşı. Ama burada terör koridoru oluşturmak suretiyle esas Türkiye'ye karşı."

"BARZANİSTAN'I TÜRKİYE ENGELLEDİ"

İmer, Ankara'nın İran, Rusya ve Bağdat'la işbirliği yaparak, Barzani'nin Irak'ın kuzeyinde oluşturmaya çalıştığı "Barzanistan'ı" engellediğini, Barzani'nin de tarihe karıştığını savundu. İmer, “Türkiye, Afrin ve Münbiç harekatlarını bitirdikten sonra, Suriye'de yeni hükümet kurulduğunda şundan emin olabilirsiniz, Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesine ve PKK'nın yuvalandığı diğer bölgelere Irak merkezi hükümetiyle birlikte bir harekat düzenleyerek buraları da temizleyecektir. Demek ki bu iş bitecek" dedi. (diriliş postası)

 

Haber Ara