Dolar

32,5065

Euro

34,9070

Altın

2.425,83

Bist

9.722,09

ABD ve Batı, Hamza’nın peşinde!

ABD’in en çok korktuğu ve başına 1 milyon dolarlık ödül koyduğu militanlardan biri olan El Kaide eski lideri Usame Bin Laden’in oğlu Hamza Bin Laden’in, Suudi Arabistan vatandaşlığından çıkarıldığı kesinleşti. Batılı güvenlik kaynaklarının peşinde olduğu Hamza’nın, ABD özel kuvvetleri tarafından öldürülen babasının intikamını almasından korkuluyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-02 14:56:15

ABD ve Batı, Hamza’nın peşinde!

Öldürülen El Kaide eski lideri Usama bin Laden'in en sevdiği oğlu olarak bilinen ve ABD'nin başına 1 milyon dolarlık ödül koyduğu Hamza Bin Laden'in, S. Arabistan tarafından vatandaşlıktan çıkarıldığına dair yazı İçişleri Bakanlığı'nın resmi El Kur'an gazetesinde yer aldı.

Yaklaşık 30 yaşında olduğu bilinen Hamza Bin Laden'in, ABD'de düzenlenen 11 eylül saldırılarından önce Afganistan'da bulunan El Kaide lideri babasının yanına gittiği, daha sonra ABD'nin Afganistan'a düzenlediği saldırılardan sonra Pakistan'a geçtiği biliniyordu.

GENÇ SAVAŞÇILARIN
İLHAM KAYNAĞI

Analistler; El Kaide'nin yeni lideri Eymen El Zevahiri'nin 2015'te sesli bir mesajla tanıttığı Hamza'nın; emperyalistlere karşı mücadelede, genç savaşçılara coşku verip, ilham kaynağı olan eski direniş liderleri arasında 'genç bir ses' olduğunu söylüyor.
Suudi Dışişleri Bakanlığı raporlarında ise; Hamza Bin Laden'in 2017 yılında, ‘küresel bir terörist' olarak adlandırdığı Batı başkentlerine yönelik terör eylemleri çağrısında bulunduğu ve babasını öldüren ABD'den intikam almak için yemin ettiğine yer verildi.
Ayrıca yurtdışındaki ABD'lileri vurmakla tehdit ettiği belirtilen raporlarda Hamza Bin Laden'in, Suudi kabilelerini Yemen Arap Yarımadası'ındaki El Kaide birleşerek Suudi Arabistan'a karşı savaşa katılmaya çağırdığı da dikkati çekildi.

ABD Özel Kuvvetlerinin, 2011 yılında Usama Bin Laden'i diri yakalamak için Pakistan'daki birliğine düzenlediği ölümcül-kanlı baskın sırasında Hamza Bin Laden'in İran'da ev hapsinde tutulduğu öne sürülmüştü.
Yayınlanan belgelerde ise; Usame Bin Laden'in yardımcılarının oğul Hamza Bin Laden'i, Amerikan saldırısında hayatını kaybeden babasının yerine geçirmeye çalıştıkları dikkati çekildi. Belgelerde Hamza Bin Laden, babası Usame Bin Laden tarafından kurulan El Kaide örgütünün kilit liderlerinden biri olduğu da dile getirildi.

BATILI GÜVENLİK KAYNAKLARI
HAMZA'NIN PEŞİNDE

Guardian gazetesindeki kaynaklar ise; Hamza bin Ladin'in, Eylül 2001 saldırılarını planlayanlardan birinin kızıyla evlendiğini öne sürmüştü. Gazete ayrıca, Batılı güvenlik kaynaklarını son iki yıldır Hamza Bin Laden'i, yakalamak için çalıştıklarını yazmıştı.
Hamza Bin Laden'in babası Usame Bin Laden'i öldüren ABD'den intikam almak için saldırılar düzenleyeceğini belirten diğer kaynaklar ise, ABD'nin en çok korktuğu kişiler arasında Hamza Bin Laden'in geldiğini dikkati çekiyorlar.
Ailesi ise,1999 yılında Kandahar gerçekleştirilen görüşmeden sonra Usame ile bağlantı kuramadıklarını ve Hamza'dan olumlu bir haber alamadıklarını idda etmişti.

Suudi Arabistan tarafından vatandaşlıktan çıkarılan Hamza'nın; geçen perşembe günü de yakalanması için ABD tarafından başına 1 milyon dolar ödül koyulmuştu.

Haber Ara