Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper Irak'ta

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper Irak'ta

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 00:00:13

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper Irak'ta
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, ülkesini ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ile bir araya geldiği bildirildi.

Başbakanlık bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, İbadi başkent Bağdat'taki ofisinde Irak'ı ziyaret eden ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper'ı kabul etti.

Görüşmede, iki ülke arasında istihbarat alanında iş birliğini güçlendirme ve terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadelede daha fazla çabanın gerekliliği meselelerinin ele alındığı kaydedildi.

Başbakan İbadi, görüşme sırasında Irak'ta terörün yayılmasını ve teröristlerin ülkeye sızmasını önlemek amacıyla uluslararası koordinasyon ve istihbaratın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ülkesinin çeşitli alanlarda Irak'a verdiği desteği dile getiren Clapper da istihbarat alanında yardım etmek için ciddi bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Biz bu çetelerin, bölge ve dünya için oluşturduğu tehlikeyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugün Suudi Arabistan'da temaslarda bulunan ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ın, Irak ziyareti daha önceden duyurulmamıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara