Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

ABD, 'tüm bombaların anası'nı Meksika'nın uyuşturucu kartellerine karşı kullansın

ABD'nin Ohio Eyaleti'nde Butler bölge polis şefi Richard Jones, ‘tüm bombaların anası' olarak bilinen GBU-43'ü Meksikalı uyuşturucu kartellerine karşı kullanma çağrısında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-15 17:40:59

ABD, 'tüm bombaların anası'nı Meksika'nın uyuşturucu kartellerine karşı kullansın

ABD'nin Ohio Eyaleti'nde Butler bölge polis şefi Richard Jones, Twitter'deki hesaptan yaptığı açıklamada, "10 yıldır söylüyor. Yeterse yeter demek. Bu tüm ‘bombaların anası' Meksikalı uyuşturucu kartellerine karşı kullanılabilir ve bizi güzel günler bekliyor" dedi.

​Butler bölgesi Meksika sınırına binlerce kilometre mesafede yer alıyor.

Butler County Sheriff Richard Jones: Use 'Mother of All Bombs' on Mexican cartel https://t.co/nRZDtMA7Jz via @enquirer @KBieryGolick pic.twitter.com/TOEIdUFDzK

— Carl Weiser (@cweiser) 14 Nisan 2017

Univision televizyonu, ABD Başkanı Donald Trump'ın ateşli destekçisi olan polis şefi Jones'un Meksika'ya karşı bu ifadenin ilk olmadığını bildirdi. Jones, 3 yıl önce de Meksika Devlet Başkanı'na gönderdiği mektuba, ABD'deki Meksikalı suç örgütlerine karşı mücadelenin karşılanması için 900 bin dolarlık fiş eklemişti.

Ayrıca göçmen karşıtlığıyla bilinen Jones, bölge hapishanesinin yanına, "Yasadışı göçmenler buraya" yazan tabelayı yerleştirmişti.

ABD, AFGANİSTAN'DA 'TÜM BOMBALARIN ANASI' GBU-43'Ü KULLANDI (TIKLAYINIZ)

 

Haber Ara