Dolar

32,4309

Euro

34,4558

Altın

2.486,31

Bist

9.679,80

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Trump’ın azli için yeterli kanıta ulaşıldı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Senato'nun toplantısında Başkan Trump'ı görevden almak için yürütülen soruşturma duruşmalarının 'onu izole etmek için yeterli kanıt'a ulaştığına olan inancını dile getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-13 12:36:13

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Trump’ın azli için yeterli kanıta ulaşıldı

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana tartışmaların ve suçlamaların odağındaki ABD Başkanı Trump, şimdi de "azil" girişimiyle karşı karşıya bulunuyor.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, dün yaptığı toplantıda, Başkan Trump'ın azli için yeterli kanıta ulaştığını söyledi.

ABD'de Başkan Trump'ın azli konusundaki tartışmalar her geçen gün alevleniyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato'nun toplantısında Başkan Donald Trump'ı görevden almak için yürütülen soruşturma duruşmalarının "onu izole etmek için yeterli kanıt"a ulaştığına olan inancını dile getirdi.

“Top şimdi mahkemede” diyen Pelosi; Trump'a karşı iki suçlamayı destekleyen yeni e-postaların, Temsilciler Meclisi'nin Trump'ın azline yönelik tedbirlerini başlatma kararını izleyen dönemde ortaya çıktığını ve eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un çağrılırsa ifade vermek istediğini belirtti.

Dün Demokrat milletvekilleriyle bir araya gelen Pelosi, Trump'ın kendisine yönelik iki suçlamayla görevden alınması için Senato'da oylama yapılacağını açıkladı.

Demokratların kendisi hakkındaki suçlamalara tepki gösteren ABD Başkanı Trump ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dava yargısız kapatılmalıdır" dedi.

Temsilciler Meclisi, 18 Aralık'ta Trump'ı görevden almak için önlemler başlatma kararından bu yana Pelosi, Trump'ın yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat'ların adaylarından olan Joe Biden hakkında soruşturma açılması talebini ise kabul etmedi.

Haber Ara