Dolar

32,5469

Euro

34,9030

Altın

2.427,50

Bist

9.710,30

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Suudi Arabistan’a asker göndermek utanç vericidir!

ABD Başkanı Trump’ın, Suudi Arabistan’ın güvenliğini temin etmek için bu ülkeye Amerikalı terörist askerleri gönderme kararı Amerika içinde geniş tepkilerle karşılaştı. Amerika temsilciler meclisi Başkanı Pelosi, Trump’ın S. Arabistan’a asker gönderde kararını utanç verici olarak niteledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-22 13:55:59

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Suudi Arabistan’a asker göndermek utanç vericidir!

Amerika Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump'ın Suudi Arabistan'a asker gönderde kararını utanç verici olarak niteledi.

Amerika Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan'ın güvenliğini temin etmek için bu ülkeye Amerikalı terörist askerleri gönderme kararı Amerika içinde geniş tepkilerle karşılaştı.

Amerika temsilciler meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Washington yönetiminin Batı Asya bölgesine daha fazla asker gönderme ve Suudi  Arabistan ve BAE'ne silah satışını hızlandırma kararını utanç verici niteledi.

Pelosi, ABD Başkanı Trump'ın S. Arabistan ve BAE'ne silah satışını ve teslimatını hızlandırma ve ayrıca bölgeye daha fazla asker sevk etme planı, hükümetin iki meclisin iradesini atlatma yönünde en yeni çabası ve Amerika'nın çıkarlarına aykırı, kabul edilemez bir karar olduğunu vurguladı.

Pelosi ayrıca, kongre ve senato bir süre önce S. Arabistan ve BAE'ne silah satışını yasaklayan ve Suud rejiminin Yemen milletine karşı sürekli saldırılarını kınayan bir kararname taslağını onayladığını, ancak hükûmet bu kararnameyi hiçe saydığını kaydetti.

Haber Ara