Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

ABD tank ve ağır silah yolluyor

ABD Savunma Bakanı Carter, Baltık ülkelerine 250 tank, ağır silahlar ve askeri teçhizat gönderileceğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-23 18:46:01

ABD tank ve ağır silah yolluyor

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Baltık ülkelerine 250 adet tank, ağır silahlar, Bradley piyade savaş araçları ve asker gönderileceğini açıkladı.

Carter, Estonya'nın başkenti Tallin'de Savunma Bakanı Sven Mikser, Litvanya Savunma Bakanı Juozas Olekas ve Letonya Savunma Bakanlığı Başbakanı Janis Sarts ile bir araya geldi. Carter,üç Baltıkülkesine askeri teçhizatların yanı sıra 750 ABD askerinin konuşlanacağını da ifade etti.

Carter, askeri araçların Baltık ülkelerindeki askeri tatbikatlar için yararlı olacağını ayrıca Rusya'dan ve bazı terörist gruplarından gelen tehlikelere karşı da önlem niteliği taşıyacağını kaydetti.

ABD'nin askeri ekipmanını kabul eden Baltık ülkelerinden Letonya'nın  askeri altyapı tesislerine 67 milyon avro,  Estonya'nın ise 40 milyon avro yatırım yapacağı bildirildi.

Öte yandan ABD'ye ait askeri teçhizatlar Bulgaristan, Polonya, Romanya ve Almanya'da da yerleştirilecek.

ABD'nin San Antonio adlı amfibi gemisinin de Tallinn Limanı'na geldiği öğrenildi. Polonya'da Baltops askeri tatbikat çerçevesinde kullanılan geminin 800 asker ve askeri teçhizatı limana indirmesi bekleniyor.

Haber Ara