Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

ABD: Suriye'den çekildiğimiz bölgelere Esed'in girmesine izin vermeyeceğiz

ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, Suriye'den çekilme planlarını anlattı. Jeffrey, 'Çekildiğimiz bölgelere Beşar Esed yönetiminin girmesine izin vermeyeceğiz' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-17 18:24:30

ABD: Suriye'den çekildiğimiz bölgelere Esed'in girmesine izin vermeyeceğiz

ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, Suriye'den çekilme planlarını anlattı. "Çekilme ani ve hızlı olmayacak, adım adım ilerleyecek" diyen Jeffrey, "Çekildiğimiz bölgelere Beşar Esed yönetiminin girmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Jeffrey, Suriye'den çekilme planını ‘hızla ve aniden' hayata geçirmeyeceklerini söyledi. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Jeffrey, "Müttefiklerimize sürekli olarak söylüyoruz ki bu ani ve hızlı değil, adım adım ilerleyecek bir çekilme olacak" dedi.

Jeffrey'nin, "Buradaki kapasitemizi koruyacağız ve çekilme ortaklarımızla koordinasyon halinde olacak" deyip, "Çekildiğimiz bölgelere Beşar Esed yönetiminin girmesine izin vermeyeceğiz" demesi dikkat çekti.

Jeffrey, "Washington'ın Suriye'nin kuzeydoğusundaki hedeflerine büyük ölçüde ulaşıldı ve IŞİD'le savaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara