Dolar

32,5631

Euro

34,8657

Altın

2.431,50

Bist

9.645,02

ABD: Suriye'deki taraflarla görüşüyoruz

ABD'nin BM temsilcisi Harper, IŞİD ve Nusra ile görüşüp görüşmedikleri sorusu üzerine IŞİD ile masaya oturmadıklarını ama diğer gruplarla görüştüklerini söyledi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 11:57:49

ABD: Suriye'deki taraflarla görüşüyoruz

Dünya bülteni'nin haberine göre; ABD'nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Keith Harper, Suriye'deki krize son vermenin tek yolunun siyasi çözüm olduğunu yineleyerek IŞİD'in masaya oturulacak bir taraf olduğunu düşünmediklerini ancak Nusra da dahil diğer ilgili taraflarla görüştüklerini söyledi.

Harper, BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basın toplantısında, gelecek hafta başlayacak İnsan Hakları Konseyi'nde ele alınacak konular hakkında bilgi verdi.

Keith Harper, Suriye'deki insan hakları ihlallerine yönelik hem rejim güçlerinin hem de muhaliflerin uluslararası toplumun çağrılarına yeterince kulak vermediğini söyledi.

Suriye'deki krize tek çözümün siyasi süreçten geçtiğine dikkati çeken Harper, ABD'nin bu yöndeki çabalarını devam ettireceğini vurguladı.

Harper, devam eden Suriye görüşmelerinin Cenevre 3 müzakerelerine zemin hazırlayıp hazırlamayacağı sorusuna, "Bizi siyasi çözüme götürecek bir sürece ihtiyacımız var. Nerede kimlerle yapılırsa yapılsın başarılı olacak, düşmanlığa son verecek, krizi bitirecek bir süreç" cevabını verdi. 

Bir gazetecinin, siyasi çözüm için IŞİD, Nusra gibi gruplarla masaya oturup oturmayacakları sorusu üzerine, "IŞİD'in masaya oturulacak bir taraf olduğunu düşünmüyoruz. Ancak diğer ilgili taraflarla görüşüyoruz" dedi. 

Haber Ara