Dolar

32,5988

Euro

34,8387

Altın

2.492,18

Bist

9.500,70

ABD Sudan’a yaptırımlarını kaldırdı

Sudan’ın İran’dan diplomatik olarak tamamen uzaklaşmasının ve Kuzey Kore’yle tekrar anlaşma yapmayacağını deklare etmesinin ardından ABD yaptırımları kaldıracağını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-07 14:43:43

ABD Sudan’a yaptırımlarını kaldırdı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert Nauert, Sudan'ın terörle mücadele sürecinde ilerleme kaydettiğine ve insani yardımların ulaşımında Amerika'yla yakın temas halinde kaldığına yer vererek uzun süredir Sudan'a karşı yürütülen ekonomik yaptırımların feshedileceği bilgisini verdi.

Bu kararı almalarında Sudan'ın barışçıl politikalarının etkili olduğunun altını çizen Nauert "Sudan hükümeti, son 9 ay içinde ABD ile iş birliği konusunda kararlı ve istikrarlı adımlar atmıştır. Sudan'daki çatışma ortamının durdurulması ve insani yardımların ulaşımı için ciddi çaba harcamış ve bölgesel istikrarı önemsediğini göstermiştir. Ama hala Sudan'da barşın kalıcı hale gelmesi için daha fazla karşılıklı mutabakata ihtiyacımız var" dedi.

SUDAN SOKAKLARINDA BAYRAM

20 yıldır devam eden ticari yasaklar ve çeşitili ambargolardan ciddi ekonomik zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan Sudan Washington'dan gelen bu kararı coşkuyla karşıladı.

Haber Ara