Dolar

32,5497

Euro

34,8218

Altın

2.427,87

Bist

9.645,02

ABD Senatosu, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında izin kullanmayacak

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-12 23:30:29

ABD Senatosu, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında izin kullanmayacak
ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu ekonomik etkilere çözüm bulabilmek adına, gelecek hafta başlaması planlanan Kongre tatilinin gündemlerinde olmayacağını duyurdu.

Senatör McConnell, Twitter'dan yaptığı yazılı açıklamada, Senato tatiline yönelik alınan karara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kongre yönetmeliğine göre düzenlenen çalışma süresine bakılmaksızın, Senatonun gelecek hafta oturumda olacağını belirten McConnell, "Yönetim ve (Temsilciler Meclisi) Başkan (Nancy) Pelosi arasında yapılan görüşmelerin sürmesine sevindim. Umarım Kongre, koronavirüsle savaşmaya devam etmek ve ekonomimizi güçlü tutmak için iki partili mevzuatı geçirebilir." ifadesini kullandı.

- Demokratlar beklemek istemiyor

Salgınının Amerikan halkının üzerinde oluşturduğu ekonomik etkiyi azaltmak amacıyla dün yeni bir tasarı sunan Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisinden benzer bir uygulamaya dair herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekti.

Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, buna gerekçe olarak virüs salgınıyla mücadele için ekstra bir zamana ihtiyaç olmadığını, gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini savundu.

Öte yandan 2020'de seçimlere girecek olan Senatodaki bazı Cumhuriyetçi senatörlerin, seçim çalışmalarına benzer bir tasarı geçirerek girmek istedikleri, aksi takdirde kendilerine rakip olacak demokrat adayların siyasi açıdan kendilerinden daha avantajlı olacağı düşüncesi taşıdıkları ileri sürüldü.

Temsilciler Meclisinde oylanması beklenen tasarı, virüsten doğrudan etkilenen ABD vatandaşlarına ücretli hastalık izni ve işsizlik ödeneği gibi finansal destek sağlanmasını öngörüyor.

Haber Ara