Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

ABD seçimlerinde Rus istihbaratı korkusu

Kasım ayında yapılacak olan ABD Başkanlık seçimleri öncesi, Rus istihbaratının başkanlık seçimlerini sabote etmek için siber saldırı düzenlediği iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 11:44:03

ABD seçimlerinde Rus istihbaratı korkusu

Rus istihbaratının ABD'de başkanlık seçimlerini sabote etmek için siber saldırı düzenlediği iddialarıyla ilgili yeni bulgulara ulaştıklarını bildiren özel istihbarat firması "ThreatConnect", ABD'deki ve Türkiye ile Almanya'daki saldırılar arasında "ciddi bağ" olduğunu ileri sürdü.

ABD'deki seçim veri tabanına yönelik siber saldırıların Rusya destekli internet korsanlarınca gerçekleştirildiğine ilişkin "yeni bulgular"a ulaşıldığı iddia edildi.

Eski askeri istihbarat analistleri tarafından kurulan ThreatConnect firması, yabancı internet korsanlarının siber saldırı düzenledikleri iddialarıyla ilgili bir rapor yayımladı.

Firma raporunda, 18 Ağustos'ta Arizona ve Illinois eyaletlerindeki seçim sistemine yönelik siber saldırıda kullanılan ve ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) mimlediği "Internet Protokol" (IP) adreslerinden birinin, Türkiye'de AK Parti'ye, Almanya'da Özgürlük Partisi'ne ve Ukrayna'da parlamento üyelerine yönelik siber saldırıda kullanılanla aynı olduğu iddiasında bulundu.

Ayrıca firma, FBI tarafından mimlenen IP adresinden 6'sına, dil olarak Rusça kullanan internet firması King Serves tarafından host hizmeti sunulduğunu belirtti.

Haber Ara