Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

ABD Savunma Bakanlığı'ndan beklenmedik Irak çıkarması

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Irak'a beklenmeyen bir ziyaret gerçekleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-11 11:02:14

ABD Savunma Bakanlığı'ndan beklenmedik Irak çıkarması

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Amerikalı komutanlar ve Iraklı yetkililer ile görüşmek üzere bu sabah Irak'a beklenmeyen bir ziyaret gerçekleştirdi.

Amerikalı yetkililer, Carter'ın Bağdat yönetimi Başbakanı Haydar Abadi ve Savunma Bakanı Halid Ubeydi ile görüşmeler gerçekleştireceğini ayrıca Irak ve Suriye'de IŞİD ile mücadele eden ABD öncülüğündeki koalisyonun lideri olan ABD ordusundan General Sean MacFarland ile görüşeceğini açıkladı.

MUSUL OPERASYONU HAZIRLIKLARI

Savunma Bakanı Carter, Bağdat yönetimine bağlı güçler tarafından iki gün önce IŞİD'den alınan ve Musul'un 60 km güneyinde bulunan Kayyara hava üssünün Musul operasyonu için konaklama üssü olarak kullanılacağını açıkladı.

Carter "Kayyara hava üssünün alınmasıyla Musul operasyonu için gerekli olacak lojistik ikmal ve hava desteği için bir üs oluşturulmuş oldu" dedi.

Ash Carter ayrıca ABD askerlerinin, ihtiyaç halinde Bağdat hükümeti güçlerine yardıma hazır bir biçimde beklediğini söyledi.

NATO TOPLANTISININ HEMEN ARDINDAN

Carter'ın beklenmedik Irak ziyareti, müttefiklerin savaşa verecekleri askeri desteği arttırma kararı aldıkları NATO toplantısının hemen ardından geldi.

NATO güçleri, ülke içinde istihbarat toplamak için casus uçakları kullanacakken Irak'taki askeri güçlere eğitim vermeye başlayacak.

NATO bugüne kadar Ürdün'de bulunan Iraklılara eğitim veriyordu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara