Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye’ye hava desteği vermeyeceğiz

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD’nin İdlib’de hava desteği sağlayıp sağlamayacağına ilişkin soruya 'hayır' yanıtını verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-03 10:00:39

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye’ye hava desteği vermeyeceğiz

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile Pentagon'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Esed rejiminin saldırılarında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına ilişkin bir soruya yanıt veren Esper, NATO anlaşmasının 5'inci maddesinin devreye sokulmasına ilişkin herhangi bir yorum yapmayacağını ifade etti.

"SINIRLAR KONUSU, TÜRKİYE'NİN ALACAĞI BİR KARARDIR"

Esper, Türkiye'ye sınırlarını açma konusunda herhangi bir çağrısı olup olmadığını soran gazeteciye, "Bu siyasi bir soru. Bu, Türkiye'nin alacağı bir karardır. ABD, NATO müttefiki olarak Türkiye'ye desteğini gösteriyor. Şunu ifade etmek gerekir ki Ruslar her zaman iyi ortak değiller" şeklinde cevap verdi.

İNSANİ YARDIM KONUSU

ABD'nin, Suriye'deki mülteciler için insani yardım desteğini artıracağını belirten Esper, "Bu konuyu Dışişleri Bakanımızla konuştum" dedi.

HAVA DESTEĞİ SAĞLANMAYACAK

Esper, ABD'nin İdlib'de hava desteği sağlayıp sağlamayacağına ilişkin soruya ise "hayır" yanıtını verdi.

Milley ise Türk ve Rus mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi yaptığını ve iki tarafa da gerginlikleri azaltma çağrısında bulunduğunu aktardı.

Haber Ara