Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

ABD, Rusya'ya karşı Soğuk Savaş yöntemlerine dönüyor

ABD Kongresi, Rusya ajanlarına karşı Soğuk Savaş dönemi istihbarat komitesinin yeniden kurulmasını istiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 00:01:12

ABD, Rusya'ya karşı Soğuk Savaş yöntemlerine dönüyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

ABD Kongresi, Rus ajanlarına karşı sıkı önlemler alınması için Soğuk Savaş dönemi komitesinin yeniden kurulması için Beyaz Saray'a baskı yapıyor.

RUSYA'NIN GİZLİ FAALİYETLERİNİ ORTAYA ÇIKARTMAK

Senato İstihbarat Komitesi, 2017 İstihbarat Yetkilendirme Tasarısı'nda Beyaz Saray'dan Rus ajanlarını ortaya çıkarmak ve Rusya'nın arkasında bulunduğu suikastları aydınlatmak üzere devlet başkanının atadığı komitenin yeniden faaliyete geçirilmesini talep etti.

Tasarıda bahsi geçen komitede Dışişleri Bakanlığı, istihbarat birimleri ve diğer devlet kurumlarından görevlileri bulunacak ve komite ayda bir kez toplanacak.

Komite ajanları ve gizli suikastları ortaya çıkarmanın yanında Rus operasyonlarına maddi kaynak sağlayan grupları araştıracak. Ayrıca Rusya tarafından finanse edildiği düşünülen gizli medya operasyonları da gözlem altına alınacak.

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNİN "ÇALIŞMA GRUBU" YENİDEN

Kongre'nin Beyaz Saray'dan talep ettiği komiteye benzer kurumlar arası yapı "Etkili Önlemler Çalışma Grubu" ismi ile Soğuk Savaş döneminde faaliyet gösteriyordu.

2017 İstihbarat Yetkilendirme Tasarası, geçtiğimiz Mayıs ayında Senato komitesinden geçmiş olmakla birlikte yürürlüğe girebilmesi için Senato'nun tümünün onayını alması gerekiyor.

Bu tasarının yürürlüğe girmesi halinde ABD'de görev yapan Rus diplomatlar, görev yerlerinin dışında bir bölgeye gitmek istediklerinde Dışişleri Bakanlığı'nı bilgi vermek zorunda kalacak.

Haber Ara