Dolar

32,3242

Euro

35,0821

Altın

2.308,24

Bist

9.079,97

''ABD, Rusya'nın devlet borcuna yaptırım uygulayacak''

ABD'nin, Rusya'nın devlet borcuna yaptırım getireceği belirtildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-15 13:31:21

''ABD, Rusya'nın devlet borcuna yaptırım uygulayacak''

New York Times (NYT) gazetesinin kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ABD'nin önümüzdeki günlerde açıklayacağı ifade edilen yaptırımlar Rusya'nın devlet borcunu da hedef alacak.

Daha önce Bloomberg'in Beyaz Saray muhabiri, Washington'un hükümet ve istihbarat yetkililerinin de aralarında bulunduğu 12 Rus vatandaşı ve 20 kuruma, ABD seçimlerine müdahale iddiaları ve 'SolarWinds' siber saldırılarını gerekçe göstererek yaptırım uygulamayı planladığını bildirmişti.

Wall Street Journal ise, Başkan Biden'ın Rus devlet tahvillerine sahip ABD'li bankaların ticari işlemlerine yönelik yasakların genişletilmesini öngören bir kararname yayınlanacağını yazmıştı.

SolarWinds saldırılarında hackerlar, Teksas merkezli bilişim şirketi SolarWinds'in geliştirdiği ağ yönetim yazılımına müdahale ederek, aralarında hükümet kurumlarının da yer aldığı bazı önemli kurumların sistemlerine erişim sağlamıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, şubat sonunda yaptığı açıklamada 'geçen yılki SolarWinds saldırısı nedeniyle Rusya'ya verilecek yanıtın görülmüş ve görülmemiş araçların karışımından oluşacağını' belirtmişti.

Haber Ara