Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

ABD: Rus şehirlerine saldırı olabilir

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Suriye'de ateşkesin başarısızlığa uğraması durumunda Rus şehirlerinin bombalanacağını belirtti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 06:03:43

ABD: Rus şehirlerine saldırı olabilir

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'deki ateşkes anlaşmasının başarısızlığa uğraması durumunda, ülkedeki güç boşluğundan yararlanan militanların Rus kentlerine saldırabileceğini iddia etti.

Sputnik'te yer alan bilgide, Günlük basın toplantısında, Suriye'deki çatışma ortamıyla ilgiil değerlendirmelerde bulunan Kirby, “Suriye'de iç savaşın devam etmesi durumunda aşırıcı gruplar Suriye'deki bu durumu istismar edebilir ve operasyonlarını genişletebilir. Hiç şüphe yok ki bu Rusya'nın menfaatleriyle çatışabilir ve Rusya şehirleri dahi bu saldırılara maruz kalabilir” dedi.

ABD'nin, Suriye'deki çatışmaya diplomatik olmayan yöntemlerle cevap vermeyi de değerlendirdiğini belirten sözcü, bu planların ayrıtılarından bahsetmedi. Suriye'deki çatışanın sona ermesi için sorumluluğun Rusya'da olduğunu savunan Kirby, “Bakan (John) Kerry sorumluluğun Rusya'da olmaya devam ettiğini ve insani yardımların gerekli bölgelere ulaşmasının sağlanması gerektiğini söyledi” diye konuştu.

 

 

Haber Ara