Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

'ABD, PYD'yi doğrudan silahlandıracak'

ABD yönetimi, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye içinde uçaksavar, tanksavar gibi roketlerin de bulunduğu daha çok silahın doğrudan verilmesi üzerinde çalışıyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 15:42:01

'ABD, PYD'yi doğrudan silahlandıracak'

ABD'li yetkililer, Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan eden PKK'nın Suriye kolu PYD'ye daha fazla askeri yardım yapmayı hedefliyor.

New York Times gazetesinin haberine göre, PYD'ye daha fazla silah yardımı yapılması Türkiye ile ABD arasındaki gerginliği büyük ölçüde tırmandıracak. Alınan bilgilere göre, ABD Başkanı Michael Obama Milli Güvenlik Kurulu'na verdiği emirde IŞİD'le mücadeleyi hızlandırmak için PYD'ye daha fazla silah verilmesi talimatını verdi.

Gazeteye göre, Türkiye ile ilişkilerin dengelenmeye çalışılmasına rağmen böyle bir karar talimatın verilmesi kritik bir döneme işaret ediyor.

Pentagon'un Merkez Komutanlığı'ndan sızan bilgilere göre, PYD'ye tanksavar ve uçaksavar gibi ağır silahlar da verilecek.

Beyaz Saray yetkilileri, ABD medyasına sızan bilgilerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

NİSAN AYINDA DA SİLAH YARDIMI YAPMIŞLARDI

ABD helikopterleri Rümeylan'daki Amerikan üssüne inerek, örgütün konvoy halinde gelen araçlarına askeri nitelikli büyük kargolar yüklemişti.

KOBANİ'YE KURULAN ASKERİ ÜSSE KARGO UÇAKLARI İNDİ

Amerika Birleşik Devletleri, PYD'nin kontrolü altında bulunan Kobani şehrinin güneyine kurduğu askeri üssü kullanmaya başlamıştı. Pazar günü, iki ABD kargo uçağı bugün üsse askeri malzemeler indirdiği de belirtilmişti.

ABD BÜYÜKELÇİSİ İTİRAF ETMİŞTİ

ABD Büyükelçisi John Bass, "PKK dahil bazı terörist gruplarla ilgili gelişmeleri paylaşıyoruz. Birkaç ay önce Türkiye, ABD yapımı silahlar bulunduğuna dair bizimle bir bilgi paylaştı, Biz de bunun Irak Ordusu'na verdiğimiz silahlardan olduğunu doğruladık. Bu, PKK'ya karşı meşru mücadelelerinde Türk hükümeti için çok faydalı bir bilgi oldu" demişti.

Haber Ara