Dolar

32,3369

Euro

35,1967

Altın

2.247,91

Bist

8.718,11

ABD, PYD'nin Moskova ve Şam ile temasına tepkili: 'Yardımları keseriz'

ABD'li IŞİD Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Paul LaCamera, PYD'nin Rusya ve Şam yönetimiyle sürdürdüğü görüşmelere tepki gösterdi. Örgüte uyarıda bulunan LaCamera 'Yardımları keseriz' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-18 14:16:01

ABD, PYD'nin Moskova ve Şam ile temasına tepkili: 'Yardımları keseriz'

Rudaw'ın haberine göre Beşar Esed'n PYD'yi tehdit eder nitelikteli açıklamalarının ardından ABD'li IŞİD Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Paul LaCamera, Amerikan yasaları gereğince, Rusya ve Esed yönetimiyle iş birliğine gitmesi halinde PYD'ye askeri yardımlarını keseceklerini belirtti.

ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından koalisyon güçleri tarafından desteklenen DSG'nin Rusya ve Esad yönetimine yaklaşması tartışmalara neden olmuştu.

DSG, ABD'nin söz konusu çekilme kararının ardından Türkiye'nin olası bir operasyonu karşısında sınırların korunması için Suriye hükümetiyle görüşme talebinde bulunmuştu.

ESED'DEN PYD'YE TÜRKİYE UYARISI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, dün yaptığı açıklamada PYD'nin ağırlıkta bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) seslenerek "Sizi devletinizden başka kimse korumaz. Eğer ülkeyi savunmak için kendinizi hazırlamazsanız, onların (Türklerin) kölesi olmaktan başka bir şey yapamazsınız" demişti.

"ABD AYRILINCA TÜRKLER ETKİSİNİ ARTIRACAK"

ABD ordusunun ayrılmasından sonra Türkiye'nin bölgede daha fazla etkili olmaya çalışacağını belirten Esed, DSG'nin tek çaresinin Şam ile işbirliği yapmak olduğunu söyleyerek, "Amerikalılar sizi satacaktır. Suriye ordusundan başka kimse sizi koruyamaz" dedi.

RUSYA'DAN PYD'YE: ESED İLE GÖRÜŞÜN

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşi, pazar günü yaptığı açıklamada, müttefikleri ABD ülkeden çekilmeye hazırlandığı için YPG/PKK'lıların Esed rejimiyle diyalog kurması gerektiğini söyledi. Verşinin "Şam ve Kürtler arasındaki bu diyaloğu destekliyoruz" diye konuştu.

Haber Ara