Dolar

32,5963

Euro

34,8549

Altın

2.496,68

Bist

9.633,32

ABD: PYD konusunu Türkiye ile görüşüyoruz

ABD, Rakka'ya planlanan operasyon öncesi PYD/YPG'nin durumunun Türkiye ile görüşüldüğünü açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 18:51:33

ABD: PYD konusunu Türkiye ile görüşüyoruz

ABD'den PKK'nın Suriye'deki silahlı kolu YPG'nin Rakka'daki varlığına ilişkin önemli bir açıklama geldi. Açıklamada, "'YPG'nin Rakka'daki rolüyle ilgili Türkiye ile görüşüyoruz' denildi.

ABD'nin Rakka'yı IŞİD'den ele geçirmek için düzenlenecek operasyona daha çok yerel Suriyeli gücün katılmasını planladığını ifade eden Townsend, YPG'nin de bileşenlerinden biri olduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin operasyonda yer alacağını ifade etti.

Kürt güçlerin operasyona katılımı konusunda Türkiye'yle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden ABD'li general, “Müzakerelerde bulunuyoruz, plan yapıyoruz ve Türkiye'yle görüşmeler yapıyoruz. Bunu adım adım götüreceğiz” diye konuştu.

"ONLARI EĞİTMEK YÖNÜNDE BİR PLANIMIZ VAR"

Rakka'yı Sünni direnişçiler ve IŞİD'den ele geçirmenin Musul'dan daha uzun süreceğini ifade eden Townsend, operasyonun yakın zamanda başlayabileceğini belirterek, “Yeterli sayıda yerel gücün Rakka operasyonu için uygun olduğuna inanıyorum. Yine de, daha fazla yerel gücü operasyona katmak ve onları eğitmek yönünde bir planımız var” dedi.

Haber Ara