Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

ABD: PYD ile Türkiye arasındaki gerginlikleri kontrol altına almak istiyoruz

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, 'PYD ile Türkiye arasında yaşanan gerginlikleri kontrol altına alma çabasındayız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 11:37:50

ABD: PYD ile Türkiye arasındaki gerginlikleri kontrol altına almak istiyoruz

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre  CNN International'a bir demeç veren ABD Savunma Bakanı Ashton Carter "Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren yapılanmaları destekliyoruz. PYD ile Türkiye arasında yaşanan gerginlikleri kontrol altına alma çabasındayız" dedi.

RUSYA'YA TEPKİ

Suriye'deki iç savaşın gidişatı ile ilgili de bilgi veren Carter "Rusya'nın son dönemdeki eylemlerinin tümü, Rusya'nın, ilkeli uluslararası düzeni yıpratma amacı taşıdığını açıkça ispatladı" vurgusunu yaptı.

IŞİD MAĞLUP EDİLECEK

Konuşmasında, Suriye krizine ve Rusya'nın krizdeki rolüne değinen Carter, IŞİD'le mücadelede eden koalisyonun karar aşamasına girdiğini belirterek, "Bu yıl, IŞİD'i bolca hakettiği ve kesinlikle acı çekeceği, kalıcı bir mağlubiyet yoluna sokmanın peşindeyiz" ifadesini kullandı.

RUSYA SORUMLU

Carter, Suriye'deki siyasi geçişin sağlanması için Rusya'ya ABD ile çalışma çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Rusya maalesef ki şimdiye kadar Esad rejimine verdiği destekle Suriye'deki durumu daha tehlikeli, daha şiddetli ve daha uzun sürecek hale getirdi. Suriye'den bugün gelen haberler hiç umut verici değil. Seçim Rusya'nın, sonuçları da (Rusya'nın) sorumluluğu olacak. Soğuk Savaş'ın ardından birlikte ilerleme kaydetmemize rağmen nükleer konudaki tehditkar davranışları, Ukrayna ve Gürcistan'daki bölgesel bütünlüğü ihlalleri, havada, karada ve siber alanda profesyonel olmayan davranışlarıyla Rusya'nın son dönemdeki eylemlerinin tümü, Rusya'nın, ilkeli uluslararası düzeni yıpratma amacı taşıdığını açıkça ispatladı."

Carter, İngiltere temasları kapsamında yarın başkent Londra'da yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak.
Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın temsil edeceği toplantıda, Işık'ın toplantı çerçevesinde ABD'li ve İngiliz mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara