Dolar

32,5707

Euro

34,9244

Altın

2.426,27

Bist

9.722,09

'ABD polisinin siyahilere aşırı güç kullandığı bir gerçek'

ABD Başkanı Obama, 'ABD polisinin siyahilere aşırı güç kullandığı bir gerçek. Bu, ciddiyetle ele almamız gereken meşru bir mesele' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 02:04:48

'ABD polisinin siyahilere aşırı güç kullandığı bir gerçek'

AA'nın haberine göre; ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da katıldığı adalet sistemiyle ilgili forumda, güvenlik birimlerinin siyahilere karşı ayrımcılık yaptığı eleştirilerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Obama, "ABD polisinin siyahilere aşırı güç kullandığı bir gerçek. Bu, bizim üzerinde durmamız gereken meşru bir mesele. Burada siyasi bir tartışma malzemesi yapmadan ciddiyetle ele almamız gereken gerçek bir meseleden bahsediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'deki ceza ve hapishane sisteminin iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yapılan forumda Obama, "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" hareketinin, Afro-Amerikalıların sorunlarına dikkati çeken önemli bir sivil toplum hareketi olduğunu belirtti. Obama, bu hareketin kimi çevrelerce polis karşıtı bir yapı olarak gösterildiğine işaret ederek, "Ancak özellikle belirli bölgelerde siyahilere adaletsizlik yapılması veya bu insanların polis şiddetine maruz kalmasıyla ilgili spesifik sorunları bu hareket dile getiriyor" diye konuştu.

Haber Ara