Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

ABD polisi öldürülen siyahinin görüntülerini paylaştı

ABD polisi öldürülen siyahinin görüntülerini paylaştı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 04:19:08

ABD polisi öldürülen siyahinin görüntülerini paylaştı
ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde, siyahi Keith Lamont Scott'ın bir polis memuru tarafından öldürüldüğü an ve hemen öncesine ait polis kamerası görüntüleri yayınlandı.

Scott'ı öldüren polislerden birinin üniformasındaki kamera kaydı ve polis araçlarından birisinin ön tarafına yerleştirilmiş kameranın kaydı basınla paylaşıldı.

Görüntülerde 43 yaşındaki kurbanın elinde herhangi bir silah olup olmadığının anlaşılamadığı dikkati çekti.

Kurbanın ailesi ise polis görüntülerinin paylaşılmasının ardından bir açıklama yaparak, öldürülen Keith Lamont Scott'ın polise karşı herhangi bir saldırgan tavır takınmadığını ve öldürülmeyi haketmediğini bildirdi.

Aile ayrıca, paylaşılan görüntülerin "kurbanın elinde silah olup olmadığı" gibi temel sorulara cevap veremediğini kaydederken, görüntülerin konuya ilişkin bir fikir edinmek için yeterince kanıt sunmadığını savundu.

Kurbanın ailesi de dün kendi çektikleri görüntüleri paylaşmıştı. Eşi tarafından kaydedilen görüntülerde, Scott'a polisin "Elindeki silahı bırak" diye uyarılarda bulunduğu görülüyordu. Kayıtlarda, Scott'ın eşinin ise "Ateş etme, onun silahı yok" diyerek polisleri uyardığı dikkati çekmişti.

Scott'ın ailesi, yaptıkları ilk açıklamada, "kurbanın elinde sadece kitap bulunduğunu ve polisin buna rağmen onu vurduğunu" iddia etmişti.

Charlotte Polis Şefi Kerr Putney ise "Scott'ın elinde silah olduğu ve bunu bırakması çağrısına cevap vermediği gerekçesiyle vurulduğunu" ileri sürmüştü.

Olayın ardından yüzlerce "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" (Black Lives Matter) üyesi, Charlotte sokaklarında adalet ve özgürlük temalı sloganlar eşliğinde protesto yürüyüşü gerçekleştirmişti. Protestoların yoğunlaşması üzerine de kentte olağanüstü hal ilan edilmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara