Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

'ABD, Ortadoğu'ya 200 asker daha gönderiyor'

Fox News’e konuşan bir Pentagon yetkilisi, bri süredir devam eden dedikoduyu doğruladı: 'ABD, Ortadoğu'ya 200 asker daha gönderecek' dedi,.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-27 13:38:30

'ABD, Ortadoğu'ya 200 asker daha gönderiyor'

Yetkili, 82. Hava İndirme Tümeni'nden iki bölüğün, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanı Korgeneral Stephen Townsend'in isteği üzerine, Suriye veya Irak'taki güvenliği artırmak amacıyla Ortadoğu'da konuşlandırılacağını söyledi.

NEREYE GİDİYORLAR?

​Söz konusu bölüklerin nereye gideceğinin henüz netleşmediği ve son kararı Townsend'in vereceği belirtilirken, Pentagon yetkilisi, askerlerin bir kısmının, Musul'un yaklaşık 40 kilometre güneyindeki El Kayyara hava üssüne konuşlandırılacağını belirtti.

BUGÜN AÇIKLAMA YAPILABİLİR

Pentagon'un bugün konuyla ilgili daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

SÖZ KONUSU DEDİKODU

Pentagon sözcüsü Jeff Davis, bu ay başındaki basın toplantısında, ABD'nin, Suriye'ye kısa süreli ve sahadaki ABD'li askeri personel için belirlenen 500 kişilik kotayı aşmadan ilave birlik gönderebileceğini açıklamıştı.

Ayrıca PYD'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Menbiç Askeri Meclisi'nden bir yetkili de, 13 Mart'ta Sputnik'e verdiği röportajda ABD, Menbiç'e 200 asker ve zırhlı araç daha gönderdi' demişti.

ABD'NİN UNSURLARI NEREDE?

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani, Rimelan, Haseke, Hol, Tel Abyad, Şedadi ve Menbiç kentlerinde askeri personeli ve üsleri bulunuyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara