Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

ABD, 'Ortadoğu' için savunmaya geçti

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, 'ABD'yi Ortadoğu'da kara savaşına sokabilecek yol izlemedik' yorumunda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-15 02:29:46

ABD, 'Ortadoğu' için savunmaya geçti

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Başkan Barack Obama'ın "Esed'in askeri yollarla görevinden uzaklaştırılmasını hiçbir zaman savunmadığını" belirterek, ABD'nin Ortadoğu'da bir kara savaşından kaçındığını ifade etti.

Earnest, günlük basın brifinginde ABD'nin Suriye'deki politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Obama'nın birkaç gün önce yaptığı, "En kötü hatam, Libya'da Kaddafi sonrası için yeterince hazırlık yapmamaktı" şeklindeki açıklamasına ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Eğer ABD Esed'i devirseydi burada da aynı durumda olacaklardı" yorumunun sorulması üzerine Earnest, bu ifadelerin doğru olmadığını belirtti.

"Biz hiçbir zaman Esed'i görevinden askeri yollarla indirmeye yönelik bir hazırlık içinde olmadık" diyen Earnest, Obama'nın da, Esed'in askeri yollarla görevinden uzaklaştırılmasını hiçbir zaman savunmadığını kaydetti.

Suriye'ye büyük çapta asker yığmanın ABD'nin çıkarlarına uygun olmadığını kaydeden Earnest, "Amerikan halkını DAEŞ'ten korumak için gerekli adımları atıp, aynı zamanda kaos içindeki Suriye'ye askeri bir çözüm empoze ederek ABD'yi Ortadoğu'da yeniden kara savaşına sokabilecek bir yolu izlemedik" şeklinde konuştu.

Haber Ara