Dolar

32,5505

Euro

34,8572

Altın

2.428,95

Bist

9.722,09

ABD, öldürdüğü siviller için soruşturma başlatıyor

Afganistan'da son operasyonlarda 30 sivilin öldüğüne dair açıklama yapılan ABD cephesinden Afganistan'daki ABD güçlerinin komutanı, söz konusu siviller için soruşturma başlatılacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-06 00:10:21

ABD, öldürdüğü siviller için soruşturma başlatıyor

Ajansların aktardığı habere göre Kunduz şehir merkezinin 8 kilometre kuzeyinde bulunan Boz-e Kandahari bölgesinde teröre karşı düzenlenen askeri operasyon sonucu 30 sivil ile Afgan Özel Kuvvetlerinden 4 ve Amerika'dan 2 asker hayatını kaybederken, 6 Afgan askeri ve 2 Amerikan askeri de yaralandı.

Vali Sözcüsü Mahmut Daniş, İHA'ya yaptığı açıklamada sivil kaybının çoğunun çocuk ve kadın olduğunu dile getirerek, "Operasyonda 2 grup komutanı olmak üzere 26 Taliban militanları öldürüldü" demişti.

ABD Komuta Merkezi Komutanı General John W. Nicholson, olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugünkü üzücü olaya rağmen Afgan ortak kuvvetlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayından yapılan yazılı açıklamada sivil kaybı kınayarak, "Ülkenin düşmanları, sivilleri savunma barınakları olarak kullandılar" denildi.

2 Amerikan askeirnin ölümü de NATO tarafından doğrulanmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Dünya Bülteni'nin aktardığı haberde General'in söz konusu sivil kayıplar için soruşturma başlatılacğaına yönelik bir açıklamaya yer verildi.

Haber Ara