Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

'ABD'nin yardımı olmasaydı anlaşmaya varamazdık'

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis, ABD'nin yardımı ve ısrarı olmasaydı kreditörlerle anlaşmaya varılamayacağını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 14:08:18

'ABD'nin yardımı olmasaydı anlaşmaya varamazdık'

Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (Syriza) radyosuna konuşan Dragasakis, kreditörlerle yapılan üçüncü kurtarma paketi anlaşmasını değerlendirdi.

 Dragasakis, "ABD'nin yardımı ve ısrarı olmasaydı kreditörlerle anlaşmaya varamazdık. ABD'nin sayesinde kreditörlerle sağlanan anlaşmada ülkenin borcunun sürdürebilirliği  sağlandı. Bu ülkeye resmen teşekkür etmek gerekiyor" ifadesini kullandı. 

   Yunanistan'ın kreditörlerle sağladığı kurtarma paketi anlaşmasının halen sonuçlanmadığını belirten Dragasakis, söz konusu kurtarma paketinin ülkesinin arzu ettiği bir paket olmadığını fakat kabul etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. 

 Avrupalıların Yunanistan'da uygulanan kemer sıkma politikalarının başarısız olduğunu gördüklerini belirten Dragasakis, "Buna rağmen bu politikaların sürdürülmesini istiyorlar" ifadesini kullandı.  

Ülkesinin kreditörle şimdiye kadar yapılan müzakerelere iyi hazırlanmadığını da kabul eden Dragasakis,"Kurtarma paketiyle Yunanistan'ın üç yıl boyunca finanse sorunu olmayacak. Halkın bankadaki birikimleri kesintiye (saç tıraşı) uğramasının da önü kesildi" diye konuştu. 

Haber Ara