Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

ABD'nin vergi artışına Rusya'dan misilleme

Rusya, Washington’un ithal çelik ve alüminyum ürünlerine vergi koymasına karşılık olarak, Amerikan ürününe koyduğu gümrük vergilerini arttırdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-07 14:30:55

ABD'nin vergi artışına Rusya'dan misilleme

Rusya, ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma yüzde 25'den yüzde 40'a varan vergi artışı yapmasına misilleme olarak, ABD'den ithal edilen bazı ürünlerde gümrük vergilerini artırdığını açıkladı.

Kremlin, Amerikan ürünlerine vergi getirirken Washington'un aldığı önlemlere dair korumacılık kınamasında bulundu.

RUS BAKAN: ZARARIN BİR KISMI VERGİLERLE TAZMİN EDİLECEK

Rusya Ekonomik Gelişme Bakanı Maxim Oreshkin, Moskova tarafından yüzde 25'den yüzde 40'a varan oranlarda, bazı yol yapım ürünlerinden, petrol ve gaz ekipmanlarına, metal işleme aletlerinden, kaya delme makineleri ve optik kablolara kadar bir dizi ürüne ek vergiler getirildiğini belirtti.

Rus iş dünyası alanındaki Vedomosti gazetesine konuşan Oreshkin, Rusya'nın çelik ve alüminyum üreticilerinin ise yeni uygulanan gümrük vergileri nedeniyle 537.6 milyon dolar zarara uğradığını ifade ederek, Rusya tarafından uygulanacak vergilerin ise zararın 87.6 milyon dolarını kısmen tazmin edeceğini söyledi.

TİCARİ ORTAKLAR ŞİKAYET ETTİ

Trump yönetiminin “ulusal güvenlik” tabanında Mart ayında çelik ve alüminyuma uyguladığı sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 oranındaki tarifeler ise Rusya'nın yanı sıra Avrupa Birliği, Çin, Hindistan, Rusya, Kanada ve Meksika'yı da etkiliyor.

Daha da ötesi Washington'un ticari ortaklarının tamamı Dünya Ticaret Örgütü'ne Amerika'nın çelik ve alüminyuma uyguladığı vergiler nedeniyle şikayette bulundu.

ÇİN'DEN SOYA FASULYESİ VE ELEKTRİKLİ ARABA DAHİL EK VERGİ HAMLESİ

Amerika Cuma gününden itibaren Çin'den gelen 34 milyar dolarlık ithalata yüzde 25 vergi eklerken, Trump ileriye dönük olarak 500 milyar dolar değerindeki Çin ürünlerine vergi koymakla tehdit etti. Çin ise geçtiğimiz ay karşılık olarak soya fasulyesi ve elektrikli araba dahil olmak üzere bir dizi Amerikan ürününe vergiler uyguladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara